/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Primăria Hagimus nu permite deschiderea secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Reacția CEC

missing
11 octombrie 2020, ora 15:28

Consiliul satului Hagimus, raionul Căușeni, a luat decizia de a nu permite deschiderea secțiilor de votare suplimentare pentru alegătorii din stânga Nistrului, asta în pofida deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC), a anunțat primarul localității. 

Potrivit CEC, în satul Hagimus vor fi deschise trei secții de votare, dintre care două pentru alegătorii din stânga Nistrului, satul Hagimus fiind învecinat cu orașul Bender, regiunea transnistreană. În acest context, primarul a adunat oamenii din sat să discute despre această decizie a CEC-ului.

În cadrul întrunirii, primarul a fost cel care a anunțat decizia consiliului sătesc. Primarul și sătenii sunt nemulțumiți de decizia CEC-ului, oamenii se tem că după alegeri, în localitate, va crește numărul de persoane infectate cu COVID-19, întrucât va fi un flux mare de alegători în ziua scrutinului.

„Ei tot sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Ei au dreptul să voteze în localitățile de unde provin, dar să nu fie aduși la noi în sat”, a spus un sătean.

Contactat telefonic, președintele CEC, Dorin Cimil a spus că în cazul în care se va adeveri că o astfel de decizie a fost luată de consiliul sătesc, CEC se va conforma.

„Dacă nu reușim să-i convingem însemnă că căutăm altă locație. Noi nu-i impunem pe nimeni, noi doar solicităm acordul lor în identificarea și dotarea (n.r. secțiilor de votare), asta prevede Codul electoral”, a spus Dorin Cimil.

UPDATE: Ulterior, Dorin Cimil a venit cu o precizare:

„La 26 decembrie 2020, CEC a pronunțat o hotărâre, hotărârea este executorie pentru toți, momentan suntem în litigiu de judecată și ea este contestată, așteptăm verdictul Curții Supreme de Justiție, care va examina în recurs cererea unui concurent electoral. Noi o să mergem pe executarea Hotărârii noastre”, a spus Dorin Cimil.

Menționăm că la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie pentru cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană vor fi deschise 42 de secții de vot pe malul drept al Nistrului, întrucât Chișinăul nu controlează teritoriul din stânga Nistrului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram