/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Termenul în care în R. Moldova ar putea fi lansată producerea primului medicament anti-COVID

missing
11 octombrie 2020, ora 18:22

Un medicament anti-COVID ar urma să fie produs în Republica Moldova. Despre aceasta a declarat pentru tv8.md directorul Agenției Medicamentului (AMDM), Eremei Priseajniuc. „Varianta optimistă este ca în două, trei luni, să lansăm producerea, dar depinde și de aspectul comercial de negociere, tot ce ține de partea autorității de reglementare, noi vom oferi tot suportul”.

„Au fot lansate discuții referitor la preoritizrea, orientarea capacităților tehnologice din partea producătorilor autohtoni în domeniul farmaceutic. Vorbim de șase producători autohtoni, care dețin certificatele necesare, pentru a produce medicamentele COVID incluse protocoalele clinice. În acest sens, au fost solicitați ca să-și orienteze capacitățile și în preparate precum Remdesivir. Varianta ideală ar fi ca în câteva luni să putem deja lansa această producere, dar depinde și cât de rapizi vor fi agenții economici în discuțiile cu deținătorii de patente”, a spus directorul.

AMDM a anunțat acum două zile că în Republica Moldova vor ajunge alte cinci mii de doze de Remdesivir, primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19. AMDM deja a autorizat importul acestora. Lotul costă 450 de mii de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram