/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Chișinăuienii au rămas impresionați de bolta de umbrele colorate. „E o idee originală”

missing
11 octombrie 2020, ora 20:51

O boltă de umbrele colorate a fost urcată în premieră peste o alee din Capitală. Mai exact, este vorba despre un parc din sectorul Buiucani unde se desfășoară Festivalul Umbrelelor. Zeci de oameni dornici să facă poze și să admire peisajul multicolor au venit cu familiile lor. Evenimentul va dura cinci zile.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „În aceste zile, scuarul Bucuriei, recent renovat de municipalitate, a prins mai multă culoare. Pentru prima dată, o alee de aici a fost decorată cu zeci de umbrele multicolore, iar acum este plină de oameni care au venit să facă fotografii mai deosebite”.

Această alee niciodată nu a văzut atât de mulți oameni. Toți au venit să admire așa-zisul acoperiș format din umbrele.

„Am citit pe facebook și am venit cu soțul să vedem această frumusețe”.

„Am venit special să vedem aceste umbrele pentru că am înțeles că e timpul limitat și să le arătăm ceva mai deosebit copiilor, care am văzut doar în imagini”.

„Dacă o să fie mai mult tineret, o să facă poze. E o idee originală”.

„ Deja am făcut fotografii, am venit cu nepoții”.

Cei mai bucuroși au fost totuși copiii.

„E frumos. -Ai făcut fotografii deja? -Încă nu dar o să facem”.

„Îmi place, sunt diferite culori, parcă e curcubeu”.

Umbrelele au fost instalate de câțiva agenți economici, care dețin mai multe gherete cu ceai și cafea în oraș. Nu am reușit să-i contactăm pentru a afla cât a costat proiectul și de ce va dura doar cinci zile. „Festivalul cu umbrele” este deja o tradiție în mai multe orașe din străinătate.

De exemplu, pe strada Alexandru Lăpușneanu din Iași acesta se desfășoară în perioada septembrie-octombrie, iar la Odessa, zeci de umbrele asemănătoare sunt instalate chiar lângă o plajă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram