Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 942: Risc atomic și atac la Odesa! Patriarhul amenință cu Apocalipsa, iar Rusia refuză summitul de pace

Manifestaţii antiguvernamentale la Madrid, de Ziua Naţională a Spaniei. S-a cerut demisia Guvernului

missing
12 octombrie 2020, ora 17:41

Sute de vehicule au defilat luni, la Madrid şi în alte oraşe spaniole, la apelul extremei drepte, cerând demisia Guvernului lui Pedro Sanchez, relatează AFP.

„Demisia!”, se putea citi pe pancarte agitate la manifestaţia de la Madrid, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Spaniei de Partidul Vox (extremă dreapta), notează News.ro.

Sute de maşini şi de vehicule pe două roţi care arborau steagul spaniol au împânzit luni imensul bulevard Castellana, pe care are loc de obicei defilarea militară de la 12 octombrie – anulată anul acesta din cauza pandemiei covid-19.

Defilări de vehicule au avut loc şi la Valencia (est), Malaga şi Sevilia (sud), potrivit unor imagini difuzate pe reţele de socializare.

În Piaţa Colon, în centrul Madridului, numeorşi manifestanţi pe jos, toţi mascaţi, unii cu familia, s-au alăturat vehiculelor staţionate, în mijlocul unei mări de steaguri roşu-galbene, a constatat o jurnalistă AFP.

Manifestanţii critică mai ales gestionarea pandemieie covid-19 de către Guvernul lui Pedro Sanchez, în contextul în care Spania este una dintre cele mai afectate ţări în Europa şi care se confruntă cu un al doilea val important de contagiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.