Ultimul Nobel apărut, numit în mod oficial „Premiul Băncii Suediei în Ştiinţe Economice în memoria lui Alfred Nobel” a fost atribuit luni americanilor Paul Milgrom şi Robert Wilson, experţi în licitaţii, relatează AFP, citată de News.

Paul Milgrom, în vârstă de 72 de ani, şi compatriotul său Robert Wilson, în vârstă de 83 de ani, au conceptualizat o teorie cu privire la oprimizarea vânzărilor la licitaţie, folosită în atribuirea fracvenţelor frecvenţelor telecomunicaţiilor, precum 5G.

Anul trecut au fost distinşi cu acest premiu franco-americana Esther Duflo şi americanii Abhijit Banerjee et Michael Kremer, pentru lucrărilorlor privind reducerea sărăciei în lume.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!