/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Paul Milgrom şi Robert Wilson, experți în licitație, au primit Premiul Nobel în Economie

missing
12 octombrie 2020, ora 13:57

Ultimul Nobel apărut, numit în mod oficial „Premiul Băncii Suediei în Ştiinţe Economice în memoria lui Alfred Nobel” a fost atribuit luni americanilor Paul Milgrom şi Robert Wilson, experţi în licitaţii, relatează AFP, citată de News.

Paul Milgrom, în vârstă de 72 de ani, şi compatriotul său Robert Wilson, în vârstă de 83 de ani, au conceptualizat o teorie cu privire la oprimizarea vânzărilor la licitaţie, folosită în atribuirea fracvenţelor frecvenţelor telecomunicaţiilor, precum 5G.

Anul trecut au fost distinşi cu acest premiu franco-americana Esther Duflo şi americanii Abhijit Banerjee et Michael Kremer, pentru lucrărilorlor privind reducerea sărăciei în lume.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram