/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

/VIDEO/ Sânge de african la Suruceni. La „Sfântul Gheorghe” evoluează un fost coleg de al lui Aubameyang

missing
12 octombrie 2020, ora 21:16

În trecut, cucerea trofee în Franța, iar acum, joacă în campionatul Moldovei. Este vorba despre un fotbalist din Senegal, care evoluează la echipa Sfântul Gheorghe Suruceni. Este de câteva luni la noi în țară și spune că, până acum, îi place totul. În cariera lui, a fost prin multe țări, dar spune că nicăieri nu a întâlnit oameni mai interesanți decât în Republica Moldova.

ALEX MACOVEI, REPORTER TV8: „Pentru el fotbalul nu e o meserie, ci o vacanță, care nu se mai termină. A jucat în atâtea țări, încât nu le mai știe nici numărul. A fost prin Franța, Senegal, Portugalia, Grecia, iar acum, aleargă pe stadionul din Suruceni”.

Sidy Sagna și-a început cariera la el casă, în Senegal. Apoi, în 2009, s-a transferat la unul dintre cele mai titrate cluburi din Franța – Saint-Etienne. Își amintește cu nostalgie despre vremurile când cucerea Cupa Ligii Franceze, alături de Saint-Etienne.

SIDY SAGNA, JUCĂTOR, SFÂNTUL GHEORGHE: „Desigur, este evident, e o echipă mare, e normal să îmi fie dor”.

Sidy își amintește și de colegii, pe care îi avea la Saint-Etienne. Nu-l poate uita pe românul Bănel Nicoliță, nici pe portarul Jeremie Janot, care venea la meciuri deghizat în Spiderman. Dar, cel mai bine și-l amintește pe Pierre Emerick Aubameyang, care, între timp, a devenit unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii.

SIDY SAGNA, JUCĂTOR, SFÂNTUL GHEORGHE: „A trecut mult timp, la acea vreme încă nu era jucătorul de astăzi. Da, este un jucător minunat”.

De când se află în Republica Moldova, spune că cel mai mult îi plac oamenii de aici.

SIDY SAGNA, JUCĂTOR, SFÂNTUL GHEORGHE: „Oamenii sunt buni, sunt diferiți față de alte țări în care am fost. Sunt mereu înconjurat de oameni buni. Mă simt grozav, chiar și în stradă”.

Cât despre fotbalul de la noi, Sidy consideră că acesta se află în ascensiune.

SIDY SAGNA, JUCĂTOR, SFÂNTUL GHEORGHE: „Este un nivel ridicat al fotbalului, foarte ridicat. Meciurile nu sunt ușoare,  de asta m-am convins în ultimul meci al nostru”.

Antrenorul lui Sfântul Gheorghe, Sergiu Cebotari, a găsit doar vorbe de lăudă la adresa fotbalistului senegalez.

SERGIU CEBOTARI, ANTRENOR, SFÂNTUL GHEORGHE: „Are o abordare calitativă, față de procesul antrenamentelor. Este foarte dezvoltat intelectual. Ce ține de factorul uman, este un om foarte corect. Nu pot sa-i reproșez nimic. Am doar cuvinte bune”.

Sidy Sagna este un mijlocaș senegalez, în vârstă de 30 de ani. Acesta a venit la Sfântul Gheorghe, acum jumătate de an, de la o echipă din Lituania. În sezon curent, acesta a strâns pentru ”sfinți” 11 meciuri, în toate competițiile.

REPORTER: ALEX MACOVEI
IMAGINI: GHENADIE STOIANOV

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram