Judecătoarea Ruxanda Pulbere a fost înaintată pentru funcția de magistrat la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii.

Propunerea a fost votată de opt membrii ai Consiliului.

Precizăm că judecătoarea a fost vizată într-o investigație publicată de Anticorupție.md. În investigație din 2018 se menționa că Ruxanda Pulbere la Judecătoria Chișinău era una dintre cele mai înstărite magistrate din Capitală. Veniturile familiei, în care ambii soți sunt bugetari, s-au ridicat anul trecut la aproape jumătate de milion de lei, circa 458.000 de lei.

Totodată, în investigație se preciza atunci că cheltuielile familiei magistratei Pulbere au depășit de patru ori veniturile. Un simplu calcul arată că familia Ruxandei Pulbere a făcut procurări masive, pentru care a cheltuit peste două milioane de lei.

Deși nu menționa eventuale împrumuturi, în 2017 magistrata s-a pricopsit cu un apartament de 209,1 metri pătrați, evaluat la peste 1,2 milioane de lei, și cu două garaje, pentru care a mai scos din buzunar alte 410.000 de lei. Locuința a fost înregistrată pe numele fiicei judecătoarei. Tot în 2017, familia Pulbere a procurat un BMW X4, produs în 2014, pentru care a plătit 400.000 de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!