/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Magistrata Ruxanda Pulbere, vizată într-o investigație despre achiziții de lux, propusă la Curtea de Apel

missing
13 octombrie 2020, ora 12:29

Judecătoarea Ruxanda Pulbere a fost înaintată pentru funcția de magistrat la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii.

Propunerea a fost votată de opt membrii ai Consiliului.

Precizăm că judecătoarea a fost vizată într-o investigație publicată de Anticorupție.md. În investigație din 2018 se menționa că Ruxanda Pulbere la Judecătoria Chișinău era una dintre cele mai înstărite magistrate din Capitală. Veniturile familiei, în care ambii soți sunt bugetari, s-au ridicat anul trecut la aproape jumătate de milion de lei, circa 458.000 de lei.

Totodată, în investigație se preciza atunci că cheltuielile familiei magistratei Pulbere au depășit de patru ori veniturile. Un simplu calcul arată că familia Ruxandei Pulbere a făcut procurări masive, pentru care a cheltuit peste două milioane de lei.

Deși nu menționa eventuale împrumuturi, în 2017 magistrata s-a pricopsit cu un apartament de 209,1 metri pătrați, evaluat la peste 1,2 milioane de lei, și cu două garaje, pentru care a mai scos din buzunar alte 410.000 de lei. Locuința a fost înregistrată pe numele fiicei judecătoarei. Tot în 2017, familia Pulbere a procurat un BMW X4, produs în 2014, pentru care a plătit 400.000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram