/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

O federație sportivă acuză Comitetul Olimpic de nereguli. Replica lui Juravschi

missing
13 octombrie 2020, ora 18:06

Federația Sportivilor şi Antrenorilor din Moldova se arată indignată de amânarea Adunării Generale preconizată pe 31 octombrie, în care urma să fie ales președintele pentru Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS). Pe de altă parte, actualul președinte a declarat că ședința a fost amânată din mai multe motive.

Sportivii spun că au vrut ca la această adunare să primească răspunsuri ce țin de: strategie pentru anii următori, dar și alegerea unui nou președinte CNOS: „Niciodată nu am fost în relații de conlucrare. Avem nevoie de schimbări. De 20 de ani așteptăm și nimic nu se schimbă. Avem nevoie de proiecte noi”, spun reprezentații Federației.

Membrii spun că au avut așteptări de la această ședință pentru a afla cum va fi mai departe.

„Președintele CNOS consideră că nu este necesar să se consulte cu noi și că nu este necesar ca anul acesta să fie dată darea de seamă. Noi am rămas fără răspunsuri”, mai menționează aceștia.

Federația Sportivilor şi Antrenorilor din Moldova, speră ca să primească un răspuns de la Comitetul Olimpic.

În același timp, contactat de tv8, președintele CNOS, Nicolae Juravschi, spune că: „Toate cele declarate sunt o calomnie pentru mișcarea olimpică. În primul rând, adunarea Generală se convoacă odată la patru ani. De regulă în anul ulterior desfășurării unei ediții de vară a Jocurilor Olimpice. În al doilea rând, situația pandemică din țară nu ne permite să organizăm astfel de evenimente. Este incorect și iresponsabil să organizez o adunare de 150 de persoane. În al treile rând, Comitetul Internațional Olimpic (CIO)a amânat Jocurile Olimpice pentru anul 2021. Astfel, ne-am condus după prevederile statului și recomandările CIO”.

Reamintim că, ședința Adunării Generale de Alegeri al Comitetului Național Olimpic și Sportiv trebuia să aibă loc pe 31 octombrie a lunii curente, care a fost amânată de către CNOS pe o perioadă nedeterminată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram