/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Antirecord. România a depășit pragul de 4.000 de infectări cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore

14 octombrie 2020, ora 13:20

Record absolut de cazuri noi de coronavirus în România. Astăzi au fost raportate peste 4000 de infectări, cu o mie mai mult decât ieri. În aceste condiții, în 11 județe purtatea măștii devine obligatorie, iar școlile din județul Bacău au fost închise. Nu se mai permit nunțile și orice alt tip de petreceri. Și în Rusia situația devine tot mai încordată, unde, pentru prima dată,  bilanțul zilnic de îmbolnăviri a depășit pragul de 14 mii.

În timp ce în România au fost raportate peste 4 mii de îmbolnăviri noi și alte 66 de decese, tot mai mulţi responsabili impun restricţii severe, care aduc aminte de cele din perioada în care țara se afla în stare de urgenţă. Masca sanitară de protecţie este deja obligatorie în 11 judeţe, iar în Bacău s-au închis toate şcolile şi se fac cursuri numai online. Pe de altă parte, un cartier dintr-o localitate din judeţul Galaţi a intrat dimineaţa în carantină.

La Iași însă mii de oameni au incercat să forteze cordoanele de jandarmi, pentru a fi lăsati să se inchine la moașele Sfintei Parascheva. În mod special, nu au putut intra cei care nu au viză de reședință în județ.

Și Rusia a atins un antirecord – sunt peste 14 mii de îmbolnăviri, înregistrate în decurs de o zi. Din cauza numărului în creștere, spitalele devin arhipline, fiind nevoie de noi spații pentru tratarea bolnavilor.

Cea mai gravă situație se atestă în regiuni, pe când la Moscova numărul de îmbolnăviri zilnice, aproape 4600 de cazuri noi, este mai mic decât recordurile din primăvară. Chiar și așa, primarul capitalei a decis ca elevii claselor mari să invete în următoarele două săptămâni de acasă. Doar copiii din clasele primare vor reveni după vacanță la școală. Ucraina a raportat astăzi 5590 de cazuri noi.

Cele mai multe infectări au fost înregistrate în regiunea Harkov, în capitala Kiev și în regiunea Lvov. De la debutul pandemiei, coronavirusul a fost depistat la 38, 4 milioane de oameni. Din cauza complicațiilor, peste un milion au murit. Statele Unite, India și Brazilia sunt cele mai afectate de pandemie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram