Deputații Grupului „Pro Moldova” Corneliu Padnevici și  Gheorghe Brașovschi au anunțat, prin postări pe Facebook, că o susțin pe candidata Partidului „Șor” la alegerile prezidențiale, Violeta Ivanov. Conducerea Pro Moldova a precizat că și-a îndemnat susținătorii și membrii „să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte”.

Cu puțin timp în urmă, Partidul Pro Moldova și-a anunțat poziția: „La nivel de partid, am decis că nu-l susținem categoric pe Igor Dodon. Lupta cu această guvernare stângace continuă pentru fiecare om Pro Moldova. Mesajul pentru susținătorii și membrii noștri a fost și rămâne să susțină candidatul care le pare mai potrivit pentru funcția de președinte. Oricine numai nu Dodon. Orice opinie, cu privire la alegerile prezidențiale, exprimată public de către colegii noștri reflectă exclusiv poziția lor personală și nu poziția oficială a Pro Moldova”.

„Opțiunea mea este pentru candidatul pe care îl cunosc personal, de capacitățile căruia sunt sigur și am avut ocazia să mă conving de faptul că pune preț pe fapte. Am decis că voi vota pentru doamna Violeta Ivanov. Voi susține candidatul pe care îl cunosc bine”, a scris parlamentarul Corneliu Padnevici.


Și deputatul Gheorghe Brașcovschi a făcut o postare pe Facebook prin care și-a anunțat susținerea față de Violeta Ivanov „Consider că doamna Ivanov are calitățile necesare, este un bun profesionist și o voi susține la alegerile din 1 noiembrie 2020”, a scris acesta.

Precizăm că ieri, candidata la alegerile prezidențiale din partea Partidului „Șor”, Violeta Ivanov, a venit cu un apel către formațiunile politice care nu au un candidat în acest scrutin, printre care Partidul Comuniștilor, Partidul Democrat și Pro Moldova, îndemnându-i să o susțină.

Contactată de TV8, ex-deputata PCRM Elena Bodnarenco a declarat că partidul Comuniștilor nu va susține niciun candidat în aceste alegeri.

Pentru o reacție l-am contactat și pe liderul formațiunii parlamentare a Partidului Democrat, însă nu ne-a răspuns.

Amintim că pe 18 septembrie curent, Comisia Electorală Centrală a decis neînregistrarea lui Andrian Candu, candidatul Partidului Pro Moldova, la alegerile prezidențiale. Motivul a fost că membrii CEC au depistat mai multe greșeli în listele de semnături. Ulterior, decizia a fost atacată în instanță, însă Curtea de Apel Chișinău a menținut-o.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!