După vântul puternic de zilele trecut, crucea unei biserici din Capitală a fost la un pas să cadă. Enoriașii care au participat astăzi la slujba religioasă la biserica „Sfântul Dumitru” din sectorul Botanica au chemat pompierii pentru a evita o tragedie. Pompierii au reușit să coboare la timp crucea de pe biserică.

Potrivit IGSU, în această dimineață, de Hramul Capitalei, angajații IGSU au fost solicitați pentru o intervenție neobișnuită pe bulevardul Dacia 3/1 din municipiul Chișinău. La fața locului de urgență a fost îndreptat un echipaj de pompieri, dar și autoscara cu braț cotit cu înălțimea de 70 de metri din dotarea IGSU.

Ajunși la fața locului salvatorii au securizat zona și au demarat operațiunea. În mai puțin de două ore crucea cu greutatea de 50 kg și înălțimea de 2 metri a fost coborâtă cu atenție de pe cupola bisericii”, se spune într-un comunicat al pompierilor.

Operațiunea pompierilor a fost efectuată la înălțimea de 30 de metri, întrucât crucea a fost plasată în cel mai înalt punct al edificiului. Crucea va fi reparată, iar ulterior instalată pe cupola lăcașului de cult.

Nimeni nu a avut de suferit.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!