/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/FOTO/ Crucea unei biserici din Chișinău, la un pas să cadă de pe cupolă

missing
14 octombrie 2020, ora 14:32

După vântul puternic de zilele trecut, crucea unei biserici din Capitală a fost la un pas să cadă. Enoriașii care au participat astăzi la slujba religioasă la biserica „Sfântul Dumitru” din sectorul Botanica au chemat pompierii pentru a evita o tragedie. Pompierii au reușit să coboare la timp crucea de pe biserică.

Potrivit IGSU, în această dimineață, de Hramul Capitalei, angajații IGSU au fost solicitați pentru o intervenție neobișnuită pe bulevardul Dacia 3/1 din municipiul Chișinău. La fața locului de urgență a fost îndreptat un echipaj de pompieri, dar și autoscara cu braț cotit cu înălțimea de 70 de metri din dotarea IGSU.

Ajunși la fața locului salvatorii au securizat zona și au demarat operațiunea. În mai puțin de două ore crucea cu greutatea de 50 kg și înălțimea de 2 metri a fost coborâtă cu atenție de pe cupola bisericii”, se spune într-un comunicat al pompierilor.

Operațiunea pompierilor a fost efectuată la înălțimea de 30 de metri, întrucât crucea a fost plasată în cel mai înalt punct al edificiului. Crucea va fi reparată, iar ulterior instalată pe cupola lăcașului de cult.

Nimeni nu a avut de suferit.

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Foto: IGSU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram