/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ De Ziua Orașului, cei opt candidați la șefia țării s-au întrecut în felicitări

missing
14 octombrie 2020, ora 21:55

Deși doar unul dintre candidații la alegerile prezidențiale este originar din Chișinău, de Hram, toți cei opt s-au întrecut în felicitări adresate locuitorilor Capitalei. Unii au venit cu mesaje scurte doar pe rețelele sociale, iar alții au participat la manifestații publice aglomerate sau chiar la marșuri automobilistice.

Renato Usatîi a ales să felicite Chișinăul cu un scurt mesaj postat pe Facebook. Candidatul Partidului Nostru i-a urat Capitalei să devină cât mai curând o metropolă modernă.

Chișinăuienilor le urez să se bucure, cât mai curând, de un oraș funcțional, cu servicii de cea mai înaltă calitate, care să corespundă tuturor necesităților vieții contemporane”.

A scris Usatîi pe rețelele sociale. Andrei Năstase, însă, a sărbătorit într-un mod mai original. Mai exact, Platforma Demnitate și Adevăr a organizat un adevărat marș automobilistic în susținerea lui Năstase.

Cu un mesaj video scurt a venit și candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu. Acesta a transmis urări de bine locuitorilor Capitalei.

TUDOR DELIU, CANDIDATUL PLDM:Sănătate și prosperitate. Fie ca Sfânta Cuvioasă Paraschiva să vă apere zi de zi”.

Iar Igor Dodon, după ce a fost prezent la Sfânta Liturghie din Catedrala Mitropolitană, a declarat că va merge prin oraș în inspecție.

IGOR DODON, CANDIDAT INDEPENDENT, SUSȚINUT DE PSRM:Astăzi mi-am luat o zi mai liberă, nu o să merg în raioane, voi merge în Chișinău împreună cu familia, să văd ce s-a schimbat, nu doar pe poze dar cu ochii mei”.

Candidata Partidului Politic Șor, Violeta Ivanov, a transmis urări de felicitare chișinăuienilor pe rețelele sociale. Aceasta a scris:

Chișinăul este mai mult decât capitală a țării. Chișinăul este inima țării. Este orașul pe care trebuie să-l iubim și să-l dezvoltăm, iar pentru asta e nevoie să fim uniți și să muncim cu spor”.

În pofida evenimentelor organizate în Capitală de Ziua Orașului, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a rugat oamenii să stea acasă.

MAIA SANDU, CANDIDATA PAS: Să creăm alături de cei dragi un sentiment de siguranță, de încredere că împreună vom reuși să trecem peste aceste greutăți”.

În schimb, Octavian Țîcu a ales să plece la Călărași, unde a avut o întâlnire cu alegătorii. Despre Chișinău, însă, a scris pe Facebook.

În esență, Chişinău este un oraş românesc, cu un puternic colorit multinațional şi multietnic, care ar trebui să constituie un patrimoniu istoric şi o bogăție spirituală”.

Dorin Chirtoacă a fost primul care a felicitat Capitala. Candidatul Mișcării Politice Unirea a declarat că astăzi nu va face campanie electorală, așa că a făcut postarea live aseară.

DORIN CHIRTOACĂ, CANDIDATUL MP „UNIREA”:Orașul totuși merge înainte, față de restul Moldovei diferența este mare și asta mă bucură. Să fim de bun-simț pentru tot ce ține de Chișinău, în rest are suficientă putere”.

Astăzi Capitala a împlinit 584 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram