/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Președintele Kîrgîstanului și-a dat demisia pe fondul protestelor

missing
15 octombrie 2020, ora 11:15

Președintele Kîrgîstanului, Sooronbai Jeenbekov, și-a dat demisia din funcție pe fondul protestelor și a crizei politice din țară, transmite meduza.io.

„Pentru mine, pacea din Kârgâzstan, integritatea țării, unitatea poporului nostru și liniștea în societate sunt mai presus de toate. Nu este nimic mai drag pentru mine decât viața fiecărui compatriot. Eu nu mă țin de putere. Eu nu vreau să rămân în istoria Kârgâzstanului ca președinte care a vărsat sânge și a tras asupra propriilor cetățeni. Prin urmare, am decis să demisionez, a declarat președintele Kîrgîstanului, Sooronbai Jeenbekov.

Vineri, preşedintele Kârgâzstanului a decretat starea de urgenţă în capitala Bişkek şi a ordonat desfăşurarea armatei pe străzile oraşului, transmite Reuters.

Jeenbekov anunţase anterior că ar putea demisiona după numirea unui nou guvern.

În fosta republică sovietică din Asia Centrală au loc proteste după alegerile parlamentare de duminica trecută, contestate de opoziţie şi ulterior anulate. Protestatarii au ocupat sediile instituţiilor centrale de la Bişkek, însă au urmat disensiuni în rândul opoziţiei, care este împărţită în 11 partide. Mii de oameni au continuat să iasă în stradă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram