/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Sesizare la Poliție și CEC. PAS susține că staff-ul lui Dodon chestionează cetățenii prin telefon

missing
15 octombrie 2020, ora 15:33

Staff-ul candidatului la alegerile prezidențiale Igor Dodon ar fi elaborat un sondaj prin telefon și ar fi chestionat alegătorii dacă „îl susțin în continuare pe Igor Dodon”. În acest context, reprezentanții PAS spun că au sesizat Poliția și Comisia Electorală Centrală.

Vicepreședinta PAS, Olesea Stamate, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în ultimele zile a primit mai multe semnale de la cetățeni precum că sunt telefonați de către reprezentanții de la o așa-numită Asociație sau companie de sondare a opiniei publice, prin care cetățenii sunt întrebați dacă vor vota la alegerile din 1 noiembrie, cu cine votează și la sfârșit sunt informați precum că candidatul cu cele mai mari șanse este Igor Dodon.

„Este clar că acest exercițiu încalcă norma legală. În primul rând, este vorba de utilizarea resurselor administrative, ori vorbim de utilizarea ilicită a datelor unei companii cu capital majoritar de stat”, a punctat vicepreședinta PAS.

„Manipulările prin holdingul lui Dodon care tirajează minciuni sfruntate, trolii care au împânzit internetul, plătiți din culioc. Dodon implementează unele tehnologii noi, prin telefonare și manipulare directă. El are mulți bani și nu are ce face cu ei. Mai bine i-ar dona celor care nu au bani de medicamente. Pentru familii care dau ultimii bani pentru teste de Covid. El arunca banii pe manipulare crasă. Îndemn cetățenii în cazul în care vor fi apelați de oamenii lui Dodon să înregistreze discuția și să distribuie publicul, să vadă toți oamenii de bună credință cat de mârșava este aceasta campanie a lui Dodon. Iar dacă nu reușesc să înregistreze să îi spună tot ce cred despre Dodon”, a precizat Mihai Popșoi, deputat PAS.

„Drepturile fiecărui cetățean al Republicii Moldova sunt garantate de lege. Atunci când ele sunt încălcate, instituțiile de drept au obligația să întreprindă toate măsurile necesare și să informeze populația”, a declarat purtătoarea de cuvânt a candidatului la prezidențiale Igor Dodon, Ludmila Munteanu.

Precizăm că Ziarul de Gardă a scris că primit mai multe informații despre faptul că în ultimele zile tot mai multe persoane raportează că sunt telefonate de indivizi, parte a unui oarecare Centru de investigare a opiniei publice și care vor să afle dacă cetățenii „îl susțin în continuare pe președintele Igor Dodon” și dacă cunosc că acesta „este cel mai bine cotat” dintre candidații înscriși în cursa electorală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram