Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

social

Unul dintre profesorii turci expulzați din Republica Moldova, eliberat

15 octombrie 2020, ora 14:03
Distribuie:

Unul dintre profesorii turci extrădați din Republica Moldova a fost eliberat astăzi. Despre aceasta a anunțat Hasan Barış, directorului LT „Orizont” filiala Durleşti.

„Unul dintre profesori, Hüseyin Bayraktar, a fost eliberat astăzi. Sper la fel pentru toți ceilalți în curând”, a menționat Hasan Bariș.

Profesorul de limbă turcă de la Liceul „Orizont” din sectorul Ciocana, Hüseyin Bayraktar, a fost condamnat la șase ani și șase luni de închisoare, după ce a fost extrădat.

Precizăm că pe 6 septembrie 2018, șapte persoane de origine turcă au fost expulzate din țară de către Serviciul de Securitate și Informații care a anunțat că aceștia ar fi implicați în activități teroriste. Societatea civilă și mai mulți politicieni au calificat acțiunea drept ilegală. Ulterior, în urma unor audieri parlamentare, s-a menționat că expulzarea a avut loc în legătură cu niște dosare intentate în anii 90.

Ulterior, Republica Moldova a fost condamnată la CtEDO în cazul profesorilor turci expulzați. Potrivit deciziei CtEDO, fiecare dintre cetățenii turci urmează să primească câte 25 de mii de euro drept despăgubiri morale.

Însă, fostul șef al SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram