/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Atenție! Au fost actualizate alertele de călătorie. Care sunt noile restricții impuse pentru moldoveni

missing
16 octombrie 2020, ora 22:17

Alertele de călătorie au fost actualizate. Ministerul Afacerilor de Externe a publicat noile restricții și regulile care trebuie de respectat. În aceste condiții, în continuare moldovenii, care planifică o călătorie în afara țării, trebuie să țină cont de anumite restricții.

Potrivit noilor modificări, începând de astăzi, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 856 din 14 octombrie 2020. Totodată, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții.

Moldovenii care vor să meargă în Ucraina la fel trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

În continuare, cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu.

Începând cu 17 octombrie curent, în Franța este instituită din nou stare de urgență sanitară. Deplasările sunt interzise între orele 21:00 și 06:00 în regiunile Île-de-France, Aix-Marseille, Grenoble, Lille, Lyon, Montpellier, Rouen, Saint-Etienne, Toulouse.

Precizăm că Guvernul Italian a prelungit starea de urgență sanitară până la 31 ianuarie 2021. Rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, inclusiv și Republica Moldova.

Alte restricțiile le puteți găsi în documentul de mai jos:

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram