Directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost restabilit în funcție. Decizia a fost luată astăzi de Colegiul civil, comercial şi de contencios administrativ lărgit al Curţii Supreme de Justiţie. 

Se admite recursul depus de Anatol Ciubotaru. Se casează integral hotărârea din 28 martie 2020 a Curții de Apel Chișinău, în cauza de contencios administrativ la cererea de chemare în judecată depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție și se emite o decizie nouă, prin care: Se admite integral acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție”, se arată în hotărâre.

Decizia este irevocabilă.

Preciză că Anatol Ciubotaru a fost eliberat din funcția de director al Spitalului Clinic Republican în luna martie, după ce a fost declarată stare de urgență în țară. Motivul a fost că patru medici de la SCR au fost testați într-un laborator privat.

La două zile de la demisie, Ciubotaru a declarat, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”, că clădirea Spitalului Republican nu este potrivită pentru a tratat bolnavii de coronavirus, pentru că are o ventilație foarte proastă și virusul se poate răspândi cu ușurință.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!