Angajau fictiv persoane în funcții de exercițiu, iar ulterior, ridicau ilegal salariul acestora și îl foloseau în interes personal. Este vorba despre un grup de persoane din cadrul Direcţiei educație tineret și sport a Primăriei Chișinău. 

În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că persoanele cu funcții de răspundere, începând cu anul 2019, au angajat fictiv la muncă, în diferite funcții de exercițiu, mai multe persoane, unele din ele aflându-se în acel moment peste hotarele țării sau în detenție.

Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar banii erau însușiți și folosiți în interes personal. Preliminar, funcționarii au adus un prejudiciu de aproximativ 210 mii lei. Mărimea totală urmează a fi constatată în cadrul urmăririi penale.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii, la domiciliile şi birourile de serviciu ale persoanelor suspecte. În cadrul acestora, au fost depistate, carduri salariale, ale persoanelor angajate fictiv, actele care au stat la baza angajării acestor persoane, precum și o parte din banii extrași de pe cardurile de salariu.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru delapidarea averii străine, iar persoanele vinovate riscă de la șapte la 12 ani de închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!