/VIDEO/ Angajau persoane aflate în detenție sau peste hotare, iar apoi le ridicau salariu. Funcționari de la Primăria Chișinău, reținuți

16 octombrie 2020, ora 10:03

Angajau fictiv persoane în funcții de exercițiu, iar ulterior, ridicau ilegal salariul acestora și îl foloseau în interes personal. Este vorba despre un grup de persoane din cadrul Direcţiei educație tineret și sport a Primăriei Chișinău. 

În urma investigațiilor, oamenii legii au stabilit că persoanele cu funcții de răspundere, începând cu anul 2019, au angajat fictiv la muncă, în diferite funcții de exercițiu, mai multe persoane, unele din ele aflându-se în acel moment peste hotarele țării sau în detenție.

Salariul acestora era extras de pe cardurile salariale, iar banii erau însușiți și folosiți în interes personal. Preliminar, funcționarii au adus un prejudiciu de aproximativ 210 mii lei. Mărimea totală urmează a fi constatată în cadrul urmăririi penale.

Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii, la domiciliile şi birourile de serviciu ale persoanelor suspecte. În cadrul acestora, au fost depistate, carduri salariale, ale persoanelor angajate fictiv, actele care au stat la baza angajării acestor persoane, precum și o parte din banii extrași de pe cardurile de salariu.

În acest context, a fost inițiată o cauză penală pentru delapidarea averii străine, iar persoanele vinovate riscă de la șapte la 12 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram