Consiliul raional Rîșcani a adoptat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică „cod roșu” de pandemie, din cauza virusului COVID-19. Acesta va fi instituit pe 19 octombrie și va dura 14 zile.

Astfel, din cauza pandemiei, începând cu ziua de luni vor fi interzise toate ceremoniile: nunți, cumătrii, zile naștere dar și alte evenimente. Au fost interzis evenimentele religioase, în afară de înmormântări și botezuri, dar și acestea pot fi desfășurate doar în prezența a nu mai mult de 10 persoane.

La fel, transportul public nu va circula în zilele de weekend. De asemenea, vor fi anulate toate evenimentele sportive și culturale.

Potrivit documentului, din 22.10.20 se suspendă lucrările tuturor piețelor din raion, dar și a cafenelelor, barurilor, restaurantelor și sălilor de fitness.

Instituțiile de învățământ, în afară de grădinițe, din orașele Rîșcani și Costești, dar și din localitățile Corlăteni și Singureni, vor activa online.

FOTO/ Facebook, Mihail Bagas

 

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!