Peste 10 zile de la răpirea lui Adrian Glijin, rudele acestuia nu cunosc nimic despre locul de detenție și starea acestuia de sănătate. Despre aceasta a anunțat Asociația Promo-LEX într-un comunicat de presă.

Potrivit Promo-LEX, familia lui Adrian Glijin este supusă indimidărilor. Astfel, în noaptea de 14 spre 15 octombrie 2020, persoane necunoscute au vandalizat cele două automobile ale familiei lui Adrian. Mașinile au fost deteriorate, iar cauciucurile sparte.

„În acest context, Asociația Promo-LEX solicită, în mod repetat întreprinderea urgentă a măsurilor necesare pentru protecția familiei lui Adrian Glijin, eliberarea imediată și necondiționată a lui Adrian Glijin din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol, implicarea instituțiilor naționale și internaționale de apărare a drepturilor omului pentru examinarea medicală a lui Adrian Glijin și asigurarea dreptului la întrevedere cu rudele, în condiții de confidențialitate”, se menționează în comunicat.

Amintim că, Adrian Glijin, care a fost răpit săptămâna trecută de către structurile de forță din regiunea transnistreană și a fost acuzat „trădare de patrie”. Mai mult, structurile de la Tiraspol i-au aplicat o măsură preventivă de arest de 60 de zile.

Pe 7 octombrie curent, în jurul orei 13:00, Adrian Glijin a fost răpit de cinci persoane necunoscute și mascate, de pe un câmp din apropierea localității Cuzmin, raionul Camenca. Adrian Glijin are 41 de ani, este căsătorit și are trei copii, unul dintre care este minor, în clasa a VII-a. Tot atunci, alte câteva persoane în civil și necunoscute au intrat în domiciliul acestuia din localitatea Cuzmin , în prezența copiilor și soției lui Adrian Glijin, au percheziționat domiciliul acestuia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!