În capitala României, București, se închid școlile și cinematografele. Despre aceasta a anunțat premierul român Ludovic Orban, după ce astăzi în București s-au înregistrat 700 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19. De asemenea, masca devine obligatorie şi în spaţiile deschise.

Se închid şcolile, teatrele, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din spaţiile închise ale Capitalei, anunţă premierul Ludovic Orban. Părinţii vor primi 75% din salariu pentru perioada cât stau acasă cu copiii, scrie Mediafax.

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă va trebui să le implementeze aceste măsuri şi să gândească un plan de implementare.

În ce priveşte neliniştea părinţilor, premierul a spus că există o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare, care va fi adoptată săptămâna viitoare marţi sau miercuri şi care prevede asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care stă acasă cu copilul.

Astăzi, în București au fost anunțate 700 de cazuri noi de COVID-19. În total, în România, astăzi s-au înregistrat 3920 de cazuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!