Vânzătorii unei piețe de la Hâncești, nu sunt lăsați să-și vândă marfa dacă nu sunt îmbrăcați în veste și chipiuri roșii cu inscripția Președinte Responsabil, slogan ce aparține campaniei alectorale a candidatului independent Igor Dodon, susținut de socialiști. Administratorul pieței ne-a spus că actul de permisiune îl poate oferi doar Agenția pentru Siguranța Alimentelor. De partea cealaltă, directorul agenției spune că se va documenta în acest caz.

Aceasta este situația în piața din Hîncești, în hala cu carne. Vânzătorii sunt îmbrăcați în haine de culoare roșie. Știm a cui este această culoare și pe cin susțin.

Imaginile au apărut astăzi pe o rețea de socializare. Din înregistrări se vede că aproape toți vânzătorii sunt îmbrăcați în veste roșii și poartă chipiuri de culoare roșie, pe care scrie Președinte Responsabil. De altfel, acesta fiind sloganul candidatului independent la prezidențiale, Igor Dodon, susținut de socialiști.

Am vorbit cu câțiva dintre ei. Unii au spus că nu sunt susținători ai acestui candidat. Însă ca să-și poată vândă marfa, au fost obligați să poarte această uniformă”.

Contactată de tv8, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, Ludmila Muntean, a menționat că stafful electoral al lui Igor Dodon nu are nimic comun cu această acțiune

LUDMILA MUNTEAN, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, IGOR DODON: „Dar a purta sau nu haine cu simbolica oricărui candidat la scrutin cred că este un drept și o alegere personală a fiecărui cetățean”.

Administratorul pieții ne-a  direcționat către responsabilii de la  Agenția pentru Siguranța Alimentelor  care decid căror comercianți li se oferă  permisiunea de a vinde.

VEACESLAV, ADMINISTRATOR, PIAȚĂ: „Eu am sunat astăzi la piață, am văzut pe rețelele de socializare, să întreb dacă au fost sau nu impuși. Lucrătorii mei mi-au spus că nimeni nu a fost impus”.

De partea cealaltă, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici, susține că nu cunoaște nimic despre această situație, însă a precizat că se va documenta, iar instituția va reveni ulterior cu o reacție. Nici primarul orașului nu ne-a putut oferi mai multe detalii la acest subiect.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!