Despre spartanii din Republica Moldova putem vorbi multe lucruri frumoase și anume despre o echipă de fotbal, dintr-un mic sat de la noi, care bate la ușa Diviziei Naționale. Clubul este susținut financiar de către șapte oameni din localitate, iar restul consătenilor își aduc și ei aportul pentru a-și ajuta favoriții. Mai multe despre echipa Spartanii Selemet aflăm din reportajul ce urmează.

ALEX MACOVEI, REPORTER, TV8: „Cât adversarii dorm, adevărații spartani se antrenează din greu. Este miez de noapte, timpul este rece, condițiile sunt aspre, dar dorința de victorie le eclipsează pe toate”.

Anul trecut, Spartanii Selemet au luptat eroic pentru o promovare în Divizia Națională, însă au pierdut la baraj. În sezonul curent, Spartanii vor să-și ia revanșa.

VEACESLAV SOFRONI, ANTRENOR, SPARTANII SELEMET: „Noi suntem un club maximalist. Sperăm la un rezultat pozitiv, meci de meci, indiferent de adversar. Depunem maximum efort, maximum dăruire. Și asta o face fiecare jucător. Începând de la vârsta înaintată și continuând cu jucătorii tineri”.

Majoritatea jucătorilor de la Spartanii Selemet sunt băieți, cu vârstele cuprinse între 17 și 20 de ani. Și pentru că unii dintre ei și-au arătat deja potențialul, au fost convocați în selecționatele noastre de tineret și juniori.

VEACESLAV SOFRONI, ANTRENOR, SPARTANII SELEMET: „Avem mulți jucători care au sub 20 de ani. Mulți învață. Sunt copii care învață, unii la facultate, alții la școală”.

Pentru a progresa cât mai curând, tinerii trebuiă să aibă exemple demne de urmat. Iar unul dintre jucătorii experimentați ai Spartanilor este Vali Furdui, care vrea să le transmită colegilor mai tineri multe din experiența sa.

VALENTIN FURDUI, JUCĂTOR, SPARTANII SELEMET: „Vreau să aduc sincere mulțumiri oamenilor care stau în spatele acestui proiect. Le doresc ca împreună cu noi, echipa, să atingem scopurile propuse, să fie un proiect de lungă durată și un proiect de succes”.

Pentru a-și asigura viitorul, Spartanii au creat și echipe pentru copii și juniori. ”Micii spartani” sunt la fel de buni.

VLADIMIR MORARU, MANAGER, SPARTANII SELEMET: „Acest club dispune de copii și juniori, care la fel participă în Divizia B, regiunea Sud. Avem vârste de până la 15 ani și 17 ani. Avem mult suport din partea primăriei, care ne ajută cu transport pentru toate categoriile de vârstă, la îngrijirea gazonului și la multe alte lucruri”.

Spartanii este o echipă din satul Selemet, raionul Cimișlia, înființată în anul 2018. La bazele fondării stau șapte localnici, care, totodată, sunt și finanțatorii clubului. În prezent, Spartanii evoluează în Divizia A și luptă pentru promovarea în Divizia Națională.

REPORTER: ALEX MACOVEI
IMAGINI: GHENADIE STOIANOV

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!