După ce mai multe instiții media au publicat informații precum că Grigore Caramalac, cunoscut sub pseudonimul „Bulgarul”, a scăpat basma curată de toate acțiunile sale criminale săvârșite în anii 90, după ce magistrații de la Chișinău i-au clasat dosarul, Inspectoratul Național de Investigații al IGP a venit cu mai multe precizări pe subiectul dat.

Potrivit IGP, în prezent, Grigore Caramalac este învinuit în alte două cauze penale.

„În legătură cu apariţia în mass-media a informaţiei privindclasarea cauzelor penale și încetarea mandatului de arest emis pe numele lui Grigore Caramalac,cunoscut sub pseudonimul „Bulgarul”, precum și în vederea informării corecte și obiective a opiniei publice, Inspectoratul Național de Investigații al IGP, comunică că, în prezent, cetățeanul sus-menționat este învinuit în alte două cauze penale: șantaj și tentativă de omor. Pe ambele cauze sunt emise mandate de arest pe termen de 30 de zile”, se arată în comunicat.

Mai mult, IGP menționează că acțiunile infracționale ale acestuia au fost documentate în anii 2016-2017 de ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS.

„Totodată, ținem să menționăm că, decizia procurorului din cadrul PCCOCS, de a fi clasată o cauză penală și încetat mandatul de arest aplicat în privința lui Grigore Caramalac, a fost luată în baza hotărârii din data de 11.08.2020, emisă de către Judecătoria mun. Chișinău, sediul Ciocana, pe cauza penală transmisă anterior autorităților de drept din Rusia. Această cauză penală nu are vreo legătură procesuală cu cauzele documentate în anii 2016-2017”, este menționat în comunicat.

„În prezent, Grigore Caramalac, alias ,,Bulgarul”, figurează în continuare în bazele de date ca fiind anunțat în căutare internațională, iar ofițerii din cadrul Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Inspectoratului de Poliție sectorul Centru, întreprind toate măsurile de investigații necesareîn vederea reținerii și prezentării acestuia în fața organului de urmărire penală”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!