/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Maia Sandu, despre investigația privind furnizarea informațiilor secrete către Kremlin: „Instituțiile nu au putut să prevină aceste lucruri”

missing
19 octombrie 2020, ora 22:15

„Instituțiile nu au putut să prevină aceste lucruri.” Asta a declarat Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de președinte al R. Moldova după investigația realizată de către RISE Moldova, potrivit căreia mulți politicieni de la noi, printre care Igor Dodon, Andrei Năstase, Renato Usatîi și Maia Sandu, de ani buni sunt în vizorul Kremlinului. Declarațiile au fost făcute de către Maia Sandu, luni, 19 octombrie, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Maia Sandu, candidată PAS: „În cazul unui om care ar avea responsabilitate ar fi trebuit să își dea demisia. Concluziile sunt două – Igor Dodon este un om slab și controlat și nu poate să dețină o asemenea funcție ca cea de președinte. Și a doua – avem instituții foarte slabe. Instituțiile nu au putut să prevină aceste lucruri. Bineînțeles că trebuie să cerem să se facă dreptate, dar atâta timp cât aceste instituții sunt subordonate lui Igor Dodon nu se întâmplă nimic. Eu vorbesc despre instituțiile statului, noi am mers la procurorul general și ați văzut și dvs. Stoianoglo nu vrea să se ocupe de corupția politică, dar el crede că nu e treaba procuraturii. Prin alegeri nu poți să cureți clasa politică. Noi suntem transparenți cu toate cheltuielile și veniturile. 65% din donații au venit din transfer, dar sunt și oameni care fac donații în cash.

Întrebată, dacă are consultanți internaționali în staff, Maia Sandu a declarat că toți membrii echipei sale sunt cetățeni ai R. Moldova.

„În staff-ul meu nu este niciun consultant străin, toți sunt cetățeni ai R. Moldova. Problema lor este că ei nu raportează. Nu este o ilegalitate să angajezi consultanți din exterior, dar problema că ei nu raportează asta”.

Totodată, Maia Sandu susține că reprezentanții PAS au mers la SIS ca să afle despre consultanții internaționali pe care, potrivit liderei PAS, Igor Dodon i-ar fi angajat pentru campania electorală.

„Noi am mers la SIS să vedem ce ne spune despre consultanții pe care îi are Dodon. Urmărind câtă publicitate pe online are el, estimările sunt la 2 milioane, nu 60 de mii de lei. Colegii mei au mers la SIS. Dacă se dovedește că are consultanță străină și nu este raportată asta este o încălcare a Legislației”, a declarat Maia Sandu.

Alegerile prezidențiale vor fi organizate pe 1 noiembrie, 2020. În total, în cursa pentru prezidențiale au fost înscriși 8 candidați.

/VIDEO DOC/ Investigație: Igor Dodon a oferit informații secrete Kremlinului și își raporta fiecare pas

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram