Uniunea Avocaților a inițiat o procedură disciplinară în privința lui Igor Popa, fostul avocat al lui Vlad Filat. Uniunea urmează să examineze declarațiile pe care Popa le-a făcut în spațiul public în privința fostului său client și să se pronunțe pe marginea acestui subiect.

Contactat de tv8.md, președintele Comisiei de Disciplină și Etică a Uniunii Avocaților, Mihail Gafton, a menționat că la baza inițierii acestei proceduri disciplinare au fost declarațiile făcute în spațiul public.Mai departe noi ne expunem după ce examinăm cazul. Atunci vor fi toate argumentele pro sau contra în funcție de ce hotărâre va fi luată”, a menționat Gafton.

Potrivit președintelui Comisiei de Disciplină și Etică al UAM, în funcție de constatările făcute va fi clar ce riscă fostul avocat al lui Filat: avertizare, mustrare, amendă, până la retragerea licenței de avocat – cea mai gravă pedeapsă.

Amintim că în luna septembrie Igor Popa a făcut mai multe dezvăluiri publice despre discuțiile cu fostul său client Vlad Filat. Popa a declarat atunci că Filat, ar fi avut mai multe beneficii atunci când se afla în penitenciar și că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, ar organizat și o petrecere în închisoare pentru Filat. Mai mult, avocatul a menționat că Filat și Plahotniuc continuă să comunice și acum la telefon.

Fostul avocat al lui Filat: „Plahotniuc i-a organizat o masă copioasă în închisoare și i-a trimis cadouri de Crăciun”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!