Strada Albișoara nu va reuși să fie reparată în perioada de timp anunțată de autorități. Administrația locală a recunoscut, astăzi, că lucrările întârzie și că drumul ar putea fi dat în exploatare abia peste o lună, dar nici acest termen nu este bătut în cuie. În timp ce responsabilii spun că reparația este una foarte complicată și necesită mai mult timp, muncitorii dau vina pe șoferi și pe ploaie.
DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Deși autoritățile promit că fac tot posibilul ca strada Albișoara să fie dată în exploatare cât mai curând, la fața locului nu am găsit niciun muncitor pus pe treabă. Între timp, în zonă se formează ambuteiaje, iar șoferii se văd nevoiți să circule prin pietriș și țevi care au fost scoase la iveală din asfalt”.
Pe strada, transformată într-un șantier imens, am găsit, totuși, câțiva muncitori. Unii, dormeau chiar în tractoare, deși era ora 11, adică nici pe aproape de ora prânzului. Când i-am întrebat de ce nu se lucrează, fiecare a venit cu propria justificare.
Nemulțumiți de tergiversarea lucrărilor sunt și pietonii, care se împiedică pe trotuarele săpate. Cel mai greu le este, totuși, bătrânilor în cârjă și părinților cu cărucioare.
Problema a fost discutată la ședința Primăriei. Responsabilii au anunțat că nicidecum nu reușesc să finalizeze lucrările până pe 25 octombrie, termenul stabilit anterior.
ILIE CEBAN, VICEPRIMAR: „Versiunea pesimistă ar fi mijlocul lunii noiembrie. Cred că nu ne vom încadra în termenul de 25 octombrie, pentru că s-au efectuat lucrări foarte complicate la carosabil și nu vom merge pe opțiunea optimistă”.
ION CEBAN, PRIMAR GENERAL: „Calitatea este cea mai importantă. Nu trebuie să ne grăbim”.
La rândul său, primarul Ion Ceban a declarat că toate lucrările trebuie finalizate în mod obligatoriu până la începutul înghețurilor. Totodată, responsabilii au spus că strada Albișoara nu va avea piste pentru bicicliști, așa cum se preconiza anterior. Și asta pentru că Inspectoratul Național de Patrulare a dat aviz negativ proiectului, întrucât fluxul de mașini e prea mare. Lucrările de reabilitare au început în august, iar costul lor se ridică la 120 de milioane de lei.