/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Decapitarea profesorului din Paris: 15 persoane, printre care patru elevi, au fost reținute

missing
20 octombrie 2020, ora 13:02

Patru elevi sunt printre cele 15 persoane care au fost reținute în Franța ca urmare a decapitării profesorului Samuel Paty, transmite BBC. Copiii ar fi ajutat atacatorul să identifice profesorul.

Printre ceilalți reținuți se numără patru membri ai familiei ucigașului, un tată de la școală și un cunoscut islamist radical, notează Digi 24.

Cei patru elevi, care ar fi ajutat atacatorul la identificarea lui Samuel Paty în schimbul unor bani, au fost reținuți, a declarat, luni, o sursă judiciară pentru agenția AFP.

Bunicul, părinții și fratele de 17 ani ai tânărului învinuit de omor au fost reținuți la scurt timp după atacul îngrozitor.

Poliția franceză a făcut, luni, 40 de percheziții la case ale radicalilor suspectați iar alte razii sunt așteptate.

Amintim că zeci de mii de oameni au luat parte, duminică, la manifestații în țară pentru a-l onora pe profesor și pentru a apăra libertatea de exprimare. O ceremonie care aduce un omagiu profesorului, în vârstă de 47 de ani, va avea loc, miercuri, la Universitatea Sorbona din Paris.

Un băiat de 18 ani  a fost împușcat mortal de către poliție, după omorul de lângă școala unde preda victima, în Conflans-Sainte-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram