Patru elevi sunt printre cele 15 persoane care au fost reținute în Franța ca urmare a decapitării profesorului Samuel Paty, transmite BBC. Copiii ar fi ajutat atacatorul să identifice profesorul.

Printre ceilalți reținuți se numără patru membri ai familiei ucigașului, un tată de la școală și un cunoscut islamist radical, notează Digi 24.

Cei patru elevi, care ar fi ajutat atacatorul la identificarea lui Samuel Paty în schimbul unor bani, au fost reținuți, a declarat, luni, o sursă judiciară pentru agenția AFP.

Bunicul, părinții și fratele de 17 ani ai tânărului învinuit de omor au fost reținuți la scurt timp după atacul îngrozitor.

Poliția franceză a făcut, luni, 40 de percheziții la case ale radicalilor suspectați iar alte razii sunt așteptate.

Amintim că zeci de mii de oameni au luat parte, duminică, la manifestații în țară pentru a-l onora pe profesor și pentru a apăra libertatea de exprimare. O ceremonie care aduce un omagiu profesorului, în vârstă de 47 de ani, va avea loc, miercuri, la Universitatea Sorbona din Paris.

Un băiat de 18 ani  a fost împușcat mortal de către poliție, după omorul de lângă școala unde preda victima, în Conflans-Sainte-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!