Mijloacele financiare deținute de SRL „Bass Systems” (în prezent, „S&T IT Services”), despre care procurorii afirmau în octombrie 2019 că avea legături cu ex-liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în conturile bancare deschise la BC „Victoriabank” SA, vor fi scoase de sub sechestrul. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Ziarul de Gardă scrie că decizia a fost luată la mijlocul lunii august curent, în cauza depusă împotriva Procuraturii Anticorupție (PA), cu privire la ridicarea sechestrului aplicat asupra mijloacelor bănești în noiembrie 2019. PA a contestat hotărârea la Curtea de Apel Chișinău, însă, instanța nu a dat curs cererii, întrucât ar fi lipsit motivarea hotărârii. La moment, procurorul de caz pregătește depunerea apelului motivat, insistând pe menținerea sechestrului.

În încheierea judecătorilor din 11 august se arată că a fost admisă cererea de chemare în judecată depusă de SRL „S&T IT Services” împotriva Procuraturii Anticorupție cu privire la ridicarea sechestrului aplicat asupra mijloacelor bănești, la 30 octombrie 2019.

Totodată, s-a decis ridicarea sechestrului aplicat asupra mijloacelor financiare deținute de SRL „S&T IT Services”, în conturile bancare deschise la BC „Victoriabank” SA în sumă de 226,327 lei, 123.909 dolari americani și 311.557 euro, aplicat prin încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 6 noiembrie 2019 și mandatul judecătoresc din 6 noiembrie 2019.

„Analizând circumstanțele cauzei, prin prisma normelor de drept citate, instanța de judecată conchide asupra temeiniciei cerințelor SRL „S&T IT Services”. Or, SRL „S&T IT Services” nu are un statut în cadrul cauzei penale nr.*7, astfel, sechestrul aplicat asupra mijloacelor bănești deținute pe conturile bancare în BC „Victoriabank” SA duce la încălcarea drepturilor acesteia”, se arată în hotărâre.

Potrivit extrasului din Registrul de stat al persoanelor juridice SRL „Bass Systems” și-a schimbat denumirea în SRL „S&T IT Services” la 28 februarie 2020.

Hotărârea a fost atacată la Curtea de Apel Chişinău, însă, instanța nu a dat curs cererii, întrucât ar fi lipsit încheierea motivată a hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Centru.

La două zile de la anunțarea lui Vladimir Plahotniuc în căutare internațională și interstatală, Procuratura Anticorupție anunța că a aplicat sechestru pe capitalul social al câtorva companii afiliate lui Plahotniuc, în dosarul penal pentru spălare de bani: „Bass Systems”, a cărei valoare constituia 2,95 milioane de lei la acel moment, „BB-Dializa” și „GMG Production”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!