Focuri de armă s-au auzit astăzi la frontiera Republicii Moldova. Doi cetățeni moldoveni sunt cercetați pentru aflare în zona de frontieră fără autorizare. Aceștia au fost observați prin intermediul complexului mobil de termoviziune în timp ce acostau pe malul lacului Manta. Potrivit PF, cele două persoane au ignorat somațiile patrulei Sectorului Poliției de Frontieră Cahul, părăsind locul în fugă și accidentând mașina de serviciu. Oamenii legii au fost nevoiți să împuște în aer.

În după amiaza zilei de ieri, 19 octombrie curent, polițiștii de frontieră au fost anunțați că două persoane pe o barcă cu motor se află pe lacul Manta. Polițiștii de frontieră au oprit o mașină de model Volkswagen Passat în care se afla doi bărbați și trei câini de vânătoare. „Ajungând în regiunea trecerii cu cale ferată, atât conducătorul auto cât și pasagerul s-au opus solicitării de a se legitima, precum și de a deschide ușa portbagajului. Mai mult, șoferul a încercat să părăsească locul accelerând în direcția automobilului de serviciu, deteriorând neesențial bara de protecție din spate”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.

Astfel, pentru curmarea acțiunilor de nesubordonare, polițistul de frontieră a efectuat două împușcături în aer, cu arma din dotare. Bărbații au ignorat și de această dață cerințele legale ale polițiștilor de frontieră, deplasându-se cu viteză sporită spre localitatea Crihana Veche.

La scurt timp a fost stabilită identitatea bărbaților și găsiți la adresa de domiciliul al unuia dintre ei. Ambii sunt locuitori ai raionului Cahul cu vârste de 44 de ani. Audiate, persoanele au recunoscut doar implicarea lor în accidentul rutier, menționând că se aflau la o plimbare cu câinii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!