Fostul Președinte al Georgiei, actualul șef al Comitetului Executiv al Consiliului Național de Reformă din Ucraina, Mikheil Saakashvili, spune că în ajunul alegerilor parlamentare care se vor desfășura pe 31 octombrie, în Georgia, pe numele său sunt deschise mai multe dosare penale.

Mikheil Saakashvili este de părere că aceste dosare sunt pornite la comandă, întrucât sondajele arată că partidul său „Mișcarea Națională Unită” (UNM) ar putea lua același scor precum și partidul care se află la guvernare „Visul Georgian”, în spatele căruia stă oligarhul Bidzina Ivanishvil.

Întrebat cum apreciază șansele UNM la alegerile din 31 octombrie, Mikheil Saakashvili a spus că „deja am câștigat. Eu știu că ei au degând să fraudeze alegerile, dar noi suntem pregătiți pentru un astfel de scenariu. Este un oligarh, în spatele căruia stă Moscova, el știe că revenirea mea în Georgia înseamnă dezvoltarea statului”. 

Mai mult, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, fostul președinte al Georgiei a spus că dacă s-ar lua în calcul eventualul scor al opoziției, atunci UNM și formațiunile care nu se află la putere ar pute forma o majoritate.

„Ei nu vor ca partidul meu să câștige. Sondajele arată că avem aproximativ același rating ca și partidul care se află la putere, iar împreună cu partidele din opoziție formăm o majoritate. Ei sunt în panică. De exemplu în fiecare săptămână pe numele meu sunt pornite noi dosare penale. Nu este vorba despre cazuri de corupție, dar despre vânzare de terenuri, trădare de patrie etc”, a declarat Mikheil Saakashvili.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!