/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot, interzisă. Decizia luată de CEC

missing
20 octombrie 2020, ora 17:36

În ziua alegerilor prezidențiale, pe 1 noiembrie, în Republica Moldova va fi permisă doar circulația autovehiculelor a căror capacitate nu depășește 8 persoane și a transportului de rută. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Electorală Centrală. De asemenea, CEC a interzis transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot.

Cu o inițiativă în acest sens a venit membra PAS Olesea Stamate pentru a evita transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot.

Această normă va fi valabilă pe data de 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, de la ora 07.00 până la ora 21.00.

În ziua alegerilor se interzice organizarea de către concurentul electoral sau de către o persoană terță care în interesul concurentului electoral, transportul alegătorilor la secția de vot cu scopul de a-i determina să voteze pentru unul dintre candidați, a efectua transportul alegătorilor la secția de votare cu autobuze/microbuze sau a efectua transportul alegătorilor la secția de votare de către operatorul în regim de taxi, conform unei înațelegeri cu persoane terțe, altele decât călătorul/alegătorul, cu excepția cazurilor alegătorilor cu dizabilități”, se mai spune în documentul adoptat de Comisia Electorală Centrală.

Ministerul Afacerilor Interne va fi responsabilă de verificarea mijloacelor de transport.

La alegerile parlamentare din 2019, în mass-media au apărut mai multe fotografii și înregistrări video cum cetățenii din diferite regiuni ale Moldovei ar fi fost obligați să-și exercite votul și ar fi aduși organizați la secțiile de votare. De asemenea, la alegerile locale din 2018 au fost sesizate cazuri de transportare organizată a cetățenilor la secțiile de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram