/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ UE a lansat Săptămâna Verde Europeană. Mesajul ambasadorului Peter Michalko

20 octombrie 2020, ora 15:24

Delegația Uniunii Europene a lansat Săptămâna Verde Europeană 2020 în Republica Moldova. Evenimentele online ce au loc cu acest prilej oferă oportunitatea de a aduce recunoștință naturii. 

Săptămâna Verde Europeană 2020 este o oportunitate anuală de a dezbate și a discuta politica europeană de mediu la nivel național. Organizat de Directoratul General pentru Mediu a Comisiei Europene, acest eveniment cheie din calendarul politicii de mediu atrage factorii de decizie politică, ecologiști, părți interesate și alte părți interesate din întreaga Europă și din întreaga lume.

Săptămâna Verde Europeană 2020 în Republica Moldova are loc în perioada 19-23 octombrie 2020 cu tema naturii și biodiversității. „Acesta va evidenția contribuția biodiversității la economia și societatea noastră, inclusiv rolul esențial pe care îl joacă în stimularea redresării durabile din criză. Acesta va fi, de asemenea, o ocazie pentru a regândi relația noastră cu natura, inclusiv întrebări cu privire la modul în care activitățile umane nesustenabile determină pierderea biodiversității și provoacă o criză ecologică mai largă, care sunt implicațiile pentru economia și societate și cum ar putea fi modificat acest lucru”, se spune într-un comunicat de presă al Delegației UE.

În acest context, Săptămâna Verde a UE va examina modul în care o serie de politici ale UE, cum ar fi Pactul Verde European, poate ajuta la protejarea, restabilirea și gestionarea durabilă a naturii, lăsându-i spațiu de recuperare și prosperare.

În Republica Moldova, în perioada 19-23 octombrie, este planificată o campanie națională de comunicare și informare pentru conservarea biodiversității și a mediului înconjurător cu privire la Săptămâna Verde Europeană și Pactul Verde European pentru Moldova, la inițiativa Acțiunii Comisiei Europene – EU4Environment.

Cu această ocazie, ambasadorul UE a transmis un mesaj.

Când suntem mici, planeta ne pare mare și puternică, iar noi visăm să o cucerim. Apoi înțelegem că planeta, oricât de mare ar fi, este un organism fragil și că de fiecare dintre noi depinde dacă ea va rămâne casa noastră primitoare. UE contribuie – prin oameni și resurse – la sănătatea acestei case”, susține diplomatul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram