Un avocat din capitală riscă să fie sancționat disciplinar, după ce l-ar fi insultat pe angajatul unui restaurant fast-food din capitală. Mărul discordiei a fost că ultimul i-a solcitat să-și pună corect masca de protecție. Conflictul dintre cei doi a fost filmat de martori și postat pe rețelele de socializare. Situația a fost comentată și de ministrul Justiției. Fadei Nagacevschi cere ca juristul să fie pedepsit pentru astfel de comportament.

„- Să mă deservească altă persoană. Nu vreau să-l văd pe acest imbecil. – Cum îți spune? – Tu mi-ai luat timpul, înțelegi? – Nu mă filmați!”

În imagini se vede cum avocatul Serghei Auzeac discută cu casierul. Potrivit martorului ocular, bărbatul a intrat în restaurant cu masca pe barbă, iar băiatul care îl deservea i-a cerut să poarte masca corect. Se pare, însă, că acest fapt l-a deranjat pe avocat, așa că acesta a început să-l amenințe pe casier că își v-a pierde locul de muncă.

– Voi transmite proprietarilor și tu aici nu vei mai lucra. – Bine. – Mucosule…”

Acest caz a fost comentat și de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care solicită sancționarea avocatului.

FADEI NAGACEVSCHI, MINISTRUL JUSTIȚIEI: „După mine, aceste elemente sunt în afara codului de etică disciplinară a avocaților și ar urma să fie verificate în cadrul unei proceduri disciplinare de către comisia pentru etică disciplinară”.

După ce cazul a fost făcut public și a stârnit comentarii dure la adresa avocatului, astăzi, Serghei Auzeac a venit cu o explicație. El spune că, de fapt, avea masca de protecție.

SERGHEI AUZEAC, AVOCAT: „Eu purtam masca, pur și simplu, ea nu se ținea și cădea. Am încercat să o pun înapoi, dar cădea. Nu am pus mâna pe față, ca să evit contactul cu fața. Am încercat să-i explic asta băiatului, el m-a ascultat, dar oricum insista și, din cauza aceasta, nu ne-am înțeles. Într-un final, ne-au cedat nervii la ambii, pentru că era și sfârșitul zilei de muncă”.

Într-un filmulețul postat astăzi pe pagina sa de Facebook Auzeac apare împreună cu tânărul care i-a făcut observație. Cei doi și-au dat mâna și s-au împăcat.

„Nu a fost un conflict, a fost o neînțelegere. – Noi nu ne-am înțeles unul pe altul. –Acum, nu este nicio supărare, totul este bine, eu voi continua să fiu clientul vostru. – Și noi ne cerem scuze. – Toate cele bune!”

În context, avocatul Serghei Auzeac susține că nu ar trebui să fie sancționat de comisia pentru disciplină și etică, pentru că incidentul nu a avut loc în instanța de judecată, ci într-un local.

Reporter: Cătălin GORIA

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!