/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Un avocat din Chișinău riscă să fie sancționat disciplinar, după ce l-ar fi insultat pe angajatul unui local

missing
20 octombrie 2020, ora 20:41

Un avocat din capitală riscă să fie sancționat disciplinar, după ce l-ar fi insultat pe angajatul unui restaurant fast-food din capitală. Mărul discordiei a fost că ultimul i-a solcitat să-și pună corect masca de protecție. Conflictul dintre cei doi a fost filmat de martori și postat pe rețelele de socializare. Situația a fost comentată și de ministrul Justiției. Fadei Nagacevschi cere ca juristul să fie pedepsit pentru astfel de comportament.

„- Să mă deservească altă persoană. Nu vreau să-l văd pe acest imbecil. – Cum îți spune? – Tu mi-ai luat timpul, înțelegi? – Nu mă filmați!”

În imagini se vede cum avocatul Serghei Auzeac discută cu casierul. Potrivit martorului ocular, bărbatul a intrat în restaurant cu masca pe barbă, iar băiatul care îl deservea i-a cerut să poarte masca corect. Se pare, însă, că acest fapt l-a deranjat pe avocat, așa că acesta a început să-l amenințe pe casier că își v-a pierde locul de muncă.

– Voi transmite proprietarilor și tu aici nu vei mai lucra. – Bine. – Mucosule…”

Acest caz a fost comentat și de ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care solicită sancționarea avocatului.

FADEI NAGACEVSCHI, MINISTRUL JUSTIȚIEI: „După mine, aceste elemente sunt în afara codului de etică disciplinară a avocaților și ar urma să fie verificate în cadrul unei proceduri disciplinare de către comisia pentru etică disciplinară”.

După ce cazul a fost făcut public și a stârnit comentarii dure la adresa avocatului, astăzi, Serghei Auzeac a venit cu o explicație. El spune că, de fapt, avea masca de protecție.

SERGHEI AUZEAC, AVOCAT: „Eu purtam masca, pur și simplu, ea nu se ținea și cădea. Am încercat să o pun înapoi, dar cădea. Nu am pus mâna pe față, ca să evit contactul cu fața. Am încercat să-i explic asta băiatului, el m-a ascultat, dar oricum insista și, din cauza aceasta, nu ne-am înțeles. Într-un final, ne-au cedat nervii la ambii, pentru că era și sfârșitul zilei de muncă”.

Într-un filmulețul postat astăzi pe pagina sa de Facebook Auzeac apare împreună cu tânărul care i-a făcut observație. Cei doi și-au dat mâna și s-au împăcat.

„Nu a fost un conflict, a fost o neînțelegere. – Noi nu ne-am înțeles unul pe altul. –Acum, nu este nicio supărare, totul este bine, eu voi continua să fiu clientul vostru. – Și noi ne cerem scuze. – Toate cele bune!”

În context, avocatul Serghei Auzeac susține că nu ar trebui să fie sancționat de comisia pentru disciplină și etică, pentru că incidentul nu a avut loc în instanța de judecată, ci într-un local.

Reporter: Cătălin GORIA

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram