Agenția Proprietății Publice (APP) a vândut astăzi, în cadrul unor licitații cu strigare, patru bunuri de stat în sumă totală de 305 milioane lei. Terenurile, amplasate pe str. Vasile Lupu din capitală, au o suprafață de 7 hectare. Anunțul a fost făcut la ședința Guvernului de astăzi.

În medie, valoarea unui ar se estimează la 20 mii de euro.

A fost înstrăinat terenul de pe strada Vasile Lupu cu suprafața de 5,6 hectare la prețul de 230 de milioane de lei și terenul cu suprafață de 1,5 hectare, la fel, de pe strada Vasile Lupu la prețul de 69 de milioane de lei”, a precizat directorul APP, Ghenadie Țepordei, la ședința Guvernului.

Totodată, au fost vândute și două întreprinderi de stat. Premierul a precizat că în bugetul de stat pentru 2021 este prevăzută o sumă de 700 de milioane de lei din privatizări, iar astăzi bugetul a fost completat cu o parte din această sumă.

Pe 3 noiembrie vor mai fi scoase la privatizare încă 6 terenuri și bunuri ale statului din mun. Chișinău.

În bugetul pentru anul 2020 sunt prevăzute mijloace de 700 de milioane de lei din privatizări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!