Stațiunile Tehnologice pentru irigare din Hîncești, Briceni, Vulcănești, Drochia și Orhei vor fi dizolvate. Aceste Întreprinderi de Stat au un utilaj învechit și datorii acumulate de peste 13,2 milioane de lei. Despre aceasta s-a discutat în ședința Guvernului de astăzi.

Agenția Proprietății Publice (APP) va asigura transmiterea barajelor, digurilor de protecție împotriva inundațiilor și a căilor de acces din gestiunea întreprinderilor în proces de lichidare în administrarea Agenției „Apele Moldovei”. Astfel, APP propune să fie vândute activele celor cinci întreprinderi de stat, estimate la 57,3 mil. lei pentru a stinge datoriile invocate.

Întreprinderi din domeniul irigării avem, dar irigare nu avem. Ceea ce avem este doar ștampila directorului și contabilului acestor întreprinderi, care generează doar pierderi. Noi ca stat trebuie să investim în acele conducte magistrale, astfel încât mai mulți agricultori să se poată conecta la sursele de apă”, a spus premierul Ion Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!