/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Câteva stații de irigare din R. Moldova vor fi dizolvate. Activele acestora ar putea fi vândute

missing
21 octombrie 2020, ora 23:35

Stațiunile Tehnologice pentru irigare din Hîncești, Briceni, Vulcănești, Drochia și Orhei vor fi dizolvate. Aceste Întreprinderi de Stat au un utilaj învechit și datorii acumulate de peste 13,2 milioane de lei. Despre aceasta s-a discutat în ședința Guvernului de astăzi.

Agenția Proprietății Publice (APP) va asigura transmiterea barajelor, digurilor de protecție împotriva inundațiilor și a căilor de acces din gestiunea întreprinderilor în proces de lichidare în administrarea Agenției „Apele Moldovei”. Astfel, APP propune să fie vândute activele celor cinci întreprinderi de stat, estimate la 57,3 mil. lei pentru a stinge datoriile invocate.

Întreprinderi din domeniul irigării avem, dar irigare nu avem. Ceea ce avem este doar ștampila directorului și contabilului acestor întreprinderi, care generează doar pierderi. Noi ca stat trebuie să investim în acele conducte magistrale, astfel încât mai mulți agricultori să se poată conecta la sursele de apă”, a spus premierul Ion Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram