După ce a fost repus în funcție, directorul Spitalului Republican, Anatol Ciubotaru, a fost concediat din cauza expirării, pe 19 octombrie, a contractului individual de muncă. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit MSMPS, lui Anatol Ciubotaru îi vor fi achitate toate drepturile salariale ale angajatului, pentru perioada de absență.

„Reieșind din faptul că, contractul individual de muncă al domnului Ciubotaru, a expirat pe 19 octombrie 2020, au fost încetate raporturile de muncă cu acesta, conform Ordinului nr.173, P.1, din data de 17 octombrie 2020. Ordinul a fost adus la cunoștința salariatului, pentru care s-a semnat. Totodată, informăm că, Anatol Ciubotaru a adresat Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale o scrisoare prin care solicită prelungirea contractului de muncă pentru încă 6 luni. În context, menționăm că, aprobarea cererii este contrar legii, deoarece potrivit prevederilor art. 82 lit. i) din Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează în circumstanţe ce nu depind de voinţa părţilor în caz de atingere a vârstei de 65 de ani, de către conducătorul unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat”, se arată într-un comunicat al instituției.

MSMPS a mai menționat că contractul individual de muncă al salariatului, conducător al unităţii de stat, inclusiv municipale, sau al unităţii cu capital majoritar de stat, încetează de drept la atingerea vârstei de 65 de ani.

„MSMPS apreciază contribuția domnului Ciubotaru la dezvoltarea serviciului cardio-chirugical din Republica Moldova, cât și activitatea științifico-didactică, pentru care îi mulțumim”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!