Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Iurie Bolboceanu, cel care a fost condamnat pentru „trădare de Patrie” și achitat acum câteva zile, anunță că va depune plangere la Procuraura Generală pentru tragerea la răspundere a procurorului și judecătorului care l-au condamnat. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Noi am decis că facem pauză 15 zile, până intră în vigoare această hotărâre, iar apoi ne așezăm și facem un plan de acțiuni. Clar că vom sesiza și Procuratura Generală pe toate persoanele care au fost implicate în fabricarea acestui dosar. Noi îi vom viza pe cei care au instrumentat, care au administrat acest dosar, începând cu colaboratorii de la SIS, procurorii, anchetatorii, judecătorii”, a declarat Bolboceanu.

Fostul deputat vrea să creadă că vor fi intentate dosare. „Ei merită măcar atât cât am stat eu la pușcărie, dacă nu – o sentință 14 ani care mi-au atribuit-o mie. Eu voi face tot ce stă în puterile mele ca așa să se întâmple”, a menționat Bolboceanu.

De asemenea, Iurie Bolboceanu susține că va cere și despăgubiri pentru condamnarea sa pe nedrept din contul celor care se fac vinovați.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani s-a pronunțat vineri, 16 octombrie, în dosarul fostului deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Iurie Bolboceanu, după ce procurorii au renunțat la învinuirea de ”trădare de Patrie”, adusă acestuia în anul 2017 și au solicitat achitarea lui. Prin urmare, magistrații au emis sentință de achitare din motiv că fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii. Respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020.

Amintim că, Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017, de către PCCOCS, după care, arestat, condamnat la 14 ani închisoare, în total, aflându-se în detenție 2 ani 3 luni și 2 zile, până când Curtea de Apel Chișinău a dispus reexaminarea dosarului. La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, PCCOCS a ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Iurie Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-a retras învinuirea.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!