Guvernul nu a susținut propunerea de a fi schimbat modul de repartizare a banilor din taxa pentru folosirea drumurilor de către automobile astfel încât întreaga sumă să fie distribuite în bugetele locale. Astfel, cabinetul de miniștri a avizat negativ această inițiativă legislativă. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a motivat prin faptul că modificarea propusă va distorsiona modul de finanțare a lucrărilor de întreținere, reparație și reconstrucție a drumurilor publice naționale și locale din Republica Moldova, ceea ce se va răsfrânge negativ asupra drumurilor locale de interes raional.

În plus, ministrul susține că proiectul nu propune soluții pentru acoperirea surselor de constituire a Fondului rutier, de care se propune a fi lipsit acesta, ceea ce poate afecta finanțarea activităților precum și contractele aflate în curs de derulare.

Actualmente, taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova este repartizată în proporție de 50% pentru reparația/întreținerea drumurilor publice naționale și locale de interes raional și 50% pentru reparația/întreținerea drumurilor publice locale (comunale și străzi).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!