/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Guvernul nu vrea modificarea modului de repartizare a taxei de drumuri

missing
21 octombrie 2020, ora 18:31

Guvernul nu a susținut propunerea de a fi schimbat modul de repartizare a banilor din taxa pentru folosirea drumurilor de către automobile astfel încât întreaga sumă să fie distribuite în bugetele locale. Astfel, cabinetul de miniștri a avizat negativ această inițiativă legislativă. Ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, a motivat prin faptul că modificarea propusă va distorsiona modul de finanțare a lucrărilor de întreținere, reparație și reconstrucție a drumurilor publice naționale și locale din Republica Moldova, ceea ce se va răsfrânge negativ asupra drumurilor locale de interes raional.

În plus, ministrul susține că proiectul nu propune soluții pentru acoperirea surselor de constituire a Fondului rutier, de care se propune a fi lipsit acesta, ceea ce poate afecta finanțarea activităților precum și contractele aflate în curs de derulare.

Actualmente, taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova este repartizată în proporție de 50% pentru reparația/întreținerea drumurilor publice naționale și locale de interes raional și 50% pentru reparația/întreținerea drumurilor publice locale (comunale și străzi).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram