/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Pique, Frenkie de Jong şi ter Stegen şi-au prelungit contractele cu FC Barcelona

missing
21 octombrie 2020, ora 14:13

Fundaşii centrali Clement Lenglet şi Gerard Pique, mijlocaşul olandez Frenkie de Jong şi portarul german Marc-Andre ter Stegen şi-au prelungit contractele cu echipa de fotbal FC Barcelona, a anunţat, marţi seara, clubul catalan într-un comunicat.

Internaţionalul francez Lenglet şi internaţionalul olandez de Jong au semnat înţelegeri până în 2026, ter Stegen şi-a prelungit contractul până în 2025, iar Pique a semnat până în 2024, cu anumite condiţii, a precizat gruparea blaugrana, scrie Agerpres.

Clauza de eliberare pentru fundaşul spaniol (33 ani, 103 selecţii) rămâne „fixată la 500 de milioane de euro”.

Prelungirea contractului său până la 30 iunie 2024 ”va fi condiţionată de faptul ca jucătorul să dispute un anumit număr de meciuri începând din sezonul 2021-2022”, a precizat Barca în comunicatul difuzat marţi seara, după victoria cu 5-1 în faţa formaţiei maghiare Ferencvaros, la debutul în noul sezon al Ligii Campionilor. Pique a fost eliminat în acest meci în min. 68.

Clauza de eliberare pentru Clement Lenglet (25 ani, 9 selecţii) rămâne de 300 de milioane de euro. Olandezul de Jong (23 ani) va avea în continuare o clauză de 400 de milioane de euro, în timp clauza portarului ter Stegen (28 ani) va fi de 500 de milioane de euro, potrivit clubului.

„Aceste acorduri au survenit după săptămâni de negocieri şi includ o modificare temporară de salariu, având în vedere condiţiile derivate din criza provocată de Covid-19”, a concluzionat clubul.

Potrivit presei spaniole, anunţul vine la o zi după deschiderea negocierilor dintre club şi angajaţi în legătură cu reducerile salariale destinate să păstreze viabilitatea economică a clubului, fragilizată de pandemie.

Preşedintele Josep Maria Bartomeu şi conducerea actuală a clubului, care a negociat termenii acestor prelungiri cu jucătorii şi agenţii lor, sunt vizaţi de o moţiune de cenzură pentru a fi destituiţi înaintea finalului mandatului, prevăzut pentru vara anului 2021. Luni, Bartomeu va reuni comitetul de conducere pentru a afla dacă moţiunea va merge mai departe sau dacă vor demisiona, relatează presa spaniolă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram