Papa Francisc a vorbit pentru prima oară despre parteneriatul civil între persoanele de același sex. Suveranul Pontif susține că cei care fac parte din comunitatea LGBT+ au dreptul să întemeieze o familie. Papa Francisc: „Sunt copii ai lui Dumnezeu. (…) Nu trebuie să fie nimeni nefericit din cauza acestei chestiuni”, scrie alephnews.ro.

Papa Francisc a vorbit pentru prima oară despre parteneriatul civil între persoane de același sex, susținând cununia civilă în cazul acestora, relatează Deutsche Welle.

Suveranul Pontif i-a numit pe cei care fac parte din comunitatea LGBT+„copii ai lui Dumnezeu care au dreptul să întemeieze o familie”.

Papa Francisc a solicitat o „lege pentru parteneriatele civile” care să le dea dreptul persoanelor din comunitatea LGBT+ să aibă o familie.

Nimeni nu ar trebui să fie alungat și nimeni nu trebuie să fie nefericit din cauza acestei chestiuni”, a spus Papa Francisc.

Papa a făcut aceste declarații, pentru prima dată, în cadrul unui interviu pentru un film documentar numit „Francesco”. Documentarul este prezentat, în premieră, azi la Festivalul de Film de la Roma, conform Associated Press.

Papa a vorbit despre căsătoria între persoanele de același sex, dar și despre alte chestiuni pentru care arată interes major: sărăcia, problemele legate de mediul înconjurător, inegalitatea rasială și financiară, dar și discriminarea la nivel general.

Este pentru prima dată când Papa Francisc spune public că susține forma de parteneriat civil pentru persoanele de același sex, ca alternativă la căsătoria propriu-zisă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!