Tariful pentru serviciile de diagnosticare și imunizare trebuie să ie reglementate de Guvern. Este inițiativa legislativă propusă de deputații PD.

Astfel, aceștia propun modificarea Legii 69 din 2020.

„Deputații PD vin cu inițiativa de modificare a Legii 69 din 2020. Propunem ca, în perioada stării de urgență din sănătate publică, Guvernul să fie abilitat cu dreptul de a reglementa tariful la serviciile de diagnosticare a infecției COVID-19 și serviciile de imunizare. Considerăm că prin adoptarea proiectului de lege accesul populației la efectuarea testelor de laborator privind infecția va crești, ceea ce va influența benefic asupra sănătății populației”, a menționat președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Ghenadie Buza.

COVID-19 este o boală infecțioasă cauzată de coronavirusul recent descoperit. Coronavirusurile ce afectează oamenii sunt cunoscute pentru faptul că provoacă infecții respiratorii, de la răceli obișnuite la boli mai grave, precum Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS). Cel mai recent coronavirus descoperit provoacă maladia infecțioasă COVID-19.

Precizăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 67 958 de cazuri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!