/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Platforma DA a depus un denunț împotriva lui Igor Dodon la Procuratura Generală. „A încălcat flagrant Codul Penal” 

missing
22 octombrie 2020, ora 14:20

Platforma DA a depus un denunț la procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon privind încălcarea Codului Penal al Republicii Moldova. 

„Astăzi Platforma DA depune la Procuratura Generală un denunț privind încălcarea flagrantă de către Igor Dodon a articolelor 327 328, 37 din Codul Penal al Republicii Moldova”, au anunțat reprezentanții Platformei DA.

„Organele de anchetă sunt obligate să investigheze sub aspect penal acțiunile sau inacțiunile lui Dodon. Dacă examinăm competențele președintelui Republicii Moldova, atunci constatăm că în atribuțiile lui nu intră ceea ce a făcut el, comunicarea sub aspectul coordonării unor mesaje cu anumite personaje care s-ar spune că lucrează pentru serviciile secrete ale Federației Ruse”, a declarat deputatul Platformei DA Dinu Plîngău.

Purtătoarea de cuvânt a candidatului la prezidențiale Igor Dodon, Ludmila Munteanu, a menționat că, eferindu-se la denunțul depus de Platforma DA, „disperarea unor contracandidai nu are limite. Cetățenii, pe 1 noiembrie, îi vor pune pe toți concurenții la locul lor, după merit și rezultate. Nu a mai rămas mult. Răbdare”.

Precizăm că zilele trecute Centrul Dossier din Rusia și RISE Moldova au publicat o investigație în care se arată că  prin intermediul lui Dodon, care și-ar raporta fiecare pas, autoritățile de la Kremlin ar fi început să controleze situația politică din Republica Moldova. Toate informațiile care apar în aceste dosare sunt colectate de așa zisă „Secție moldovenească”, sediul căreia se află la Chișinău. Responsabil de acest lucru este generalul rus Vladimir Cernov.

Atunci, purtătoarea de cuvânt al candidatului independent la prezidențiale, susținut de socialiști, Igor Dodon, a precizat că informațiile sunt doar falsuri de campanie electorală promovate în sprijinul unor contracandidați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram