Platforma DA a depus un denunț la procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon privind încălcarea Codului Penal al Republicii Moldova. 

„Astăzi Platforma DA depune la Procuratura Generală un denunț privind încălcarea flagrantă de către Igor Dodon a articolelor 327 328, 37 din Codul Penal al Republicii Moldova”, au anunțat reprezentanții Platformei DA.

„Organele de anchetă sunt obligate să investigheze sub aspect penal acțiunile sau inacțiunile lui Dodon. Dacă examinăm competențele președintelui Republicii Moldova, atunci constatăm că în atribuțiile lui nu intră ceea ce a făcut el, comunicarea sub aspectul coordonării unor mesaje cu anumite personaje care s-ar spune că lucrează pentru serviciile secrete ale Federației Ruse”, a declarat deputatul Platformei DA Dinu Plîngău.

Purtătoarea de cuvânt a candidatului la prezidențiale Igor Dodon, Ludmila Munteanu, a menționat că, eferindu-se la denunțul depus de Platforma DA, „disperarea unor contracandidai nu are limite. Cetățenii, pe 1 noiembrie, îi vor pune pe toți concurenții la locul lor, după merit și rezultate. Nu a mai rămas mult. Răbdare”.

Precizăm că zilele trecute Centrul Dossier din Rusia și RISE Moldova au publicat o investigație în care se arată că  prin intermediul lui Dodon, care și-ar raporta fiecare pas, autoritățile de la Kremlin ar fi început să controleze situația politică din Republica Moldova. Toate informațiile care apar în aceste dosare sunt colectate de așa zisă „Secție moldovenească”, sediul căreia se află la Chișinău. Responsabil de acest lucru este generalul rus Vladimir Cernov.

Atunci, purtătoarea de cuvânt al candidatului independent la prezidențiale, susținut de socialiști, Igor Dodon, a precizat că informațiile sunt doar falsuri de campanie electorală promovate în sprijinul unor contracandidați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!