/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

PNUD și USAID donează scanere Comisiei Electorale Centrale pentru alegerile prezidențiale

missing
22 octombrie 2020, ora 16:42

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD Moldova) și Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) i-a donat Comisiei Electorale Centrale 240 de scanere, care vor fi utilizate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020. Aparatele vor facilita procedura de identificare și înregistrare a alegătorilor în Sistemul Informațional Automatizat de Stat „Alegeri”.

Scanerele au fost cumpărate datorită rezultatelor unui exercițiu pilot susținut de proiectul PNUD în cadrul alegerilor locale generale din octombrie 2019. CEC a utilizat atunci 80 de scanere similare în 70 de secții de votare din mun. Chișinău, pentru a identifica alegătorii în baza buletinului de identitate scanat. Astfel, în comparație cu introducerea manuală a datelor, procesul de scanare a demonstrat excluderea erorilor umane, dar și a redus timpul de procesare a datelor cu 72%.

Scanerele procurate în 2019 vor fi destinate secțiilor de votare deschise pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului (Transnistria).

Potrivit CEC, în contextul pandemiei de COVID-19, utilizarea scanerelor va reduce și riscurile de infectare a operatorilor SIAS „Alegeri”, prin faptul că alegătorul va scana singur actul de identitate și informația va apărea direct în computer.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram