Procuratura Generală a pornit o cauză penală privind „Loteria Națională a Moldovei”. Potrivit procurorului general, Alexandr Stoianoglo, se investighează cum fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc ar fi instituit monopolul în domeniul loteriei și jocurilor de noroc. Anunțul a fost făcut de către Stoianoglo, joi, 22 octombrie, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit lui Stoianoglo, factori de decizie de la Ministerul Economiei și APP au favorizat un cerc restrâns de persoane ca să preia afacerile din domeniul jocurilor de noroc, declarat monopol de stat.

Alexandr Stoianoglo, Procuror General: „Factorii de decizie din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și ai Agenției Proprietăți Publice a aranjat condiții tehnice pentru parteneri, astfel, încăt de la bun început să fie exclusă din acest sector companiile autohtone, ar fi creat premise pentru un cerc restrâns de persoane ca să preia acest domeniu. Toate condițiile au fost ajustate pentru o companie concretă, rezultatele concursului fiind previzibile.

Procuratura Generală a inițiat o cauză penală pentru abuz de serviciu, comis de către persoane publice în interes material personal sau în interesul terților.

Alexandr Stoianoglo, Procuror General: „PG a investugat în cadrulu unui proces penal traiectoria acțiunilor care a permis prejudicierea bugetului public. A fost instituit monopol în domeniul jocurilor de noroc și Loteria Națională a Moldovei. Bugetul statului a fost prejudiciat cu sute de milioane de lei. În perioada anilor 2017 – 2019, bugetul de stat a pierdut venituri de circa 400 de milioane de lei, datorită acestui partaneriat public-privat.Circa 65 de companii autohtone și-au stopat activitatea. Informațiile au fost expediate Guvernului. Procurorii intreprind măsuri pentru a fi trași la răspundere toți cei care sunt implicați”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!