Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

politic

Deputați, despre plecările din Pro Moldova. „Amintește despre un joc de cărți. Se face repartizarea”

23 octombrie 2020, ora 22:26
Distribuie:

Plecările de la Pro Moldova nu sunt întâmplătoare. Ar fi vorba despre un scenariu pus la punct pentru formarea unei noi majorități parlamentare. Astfel au fost comentate anunțurile făcute de cei patru deputați, Sergiu Sârbu, Ruxanda Glavan, Grigore Repesciuc și Eleonora Graur, care au declarat că în continuare vor activa în calitate de deputați neafiliați. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV 8. 

„Stăpânul a făcut înțelegeri cu cine a făcut și face, mai departe, repartizarea. Din păcate, deputații din actualul Parlament amintesc despre un joc de cărți. De data asta cui a căzut Sergiu Sîrbu? A căzut lui Candu. Merge următoarea joacă, îi cade lui Șor. Data viitoare nu știe cui îi va cădea. Din păcate, suntem într-o situație în care acest Parlament trebuie dizolvat dacă dorim să oferim credibilitate. Avem foarte clar un scenariu bine pus la punct, în care s-a încercat să se mizeze pe un proiect. Poate a prinde. Lucrurile merg prost. Se merge pe căruța care trage deja. E vorba de Partidul Șor. Încearcă să se ducă oamenii acolo. Cred că vor asista Partidul Șor în acțunile lor. Aștept și a cincea plecare”, a declarat deputatul PAS Lilian Carp în cadrul emisiunii.

În aceeași ordine de idei, deputatul Iurie Reniță a menționat că „se configurează o nouă majoritate parlamentară. Visul de aur a lui Dodon de a avea o majoritate. Nu aș manifesta mai multă indulgență, nu aș dramatiza. Situații similare s-au mai produs. Alegerile prezidențiale au generat multe mișcări în cadrul mai multor partide și în rândurile deputaților”.

Totodată, parlamentarul Lilian Carp a spus că, acum două săptămâni, a fost informat despre acest scenariu, precizând că știa despre plecare a cinci membri ai Grupului Pro Moldova. Întrebat cine este cea de-a cincea persoana care va părăsi formațiunea, acesta a menționat că s-ar putea afla foarte curând,

„Cineva îmi spune, două săptămâni în urmă, despre cinci plecări. Nu sunt doar astea patru. Am rămas uimit despre faptul că acest scenariu mi-a fost prezentat cu două săptămâni în urmă și azi are loc aplicare lui. Atunci mi s-a spus că se va încerca formarea unei majorități din PSRM, doi neafiliați, Șor și cinci persoane care urmau să plece de la Pro Moldova, pentru asigurarea unei majorități pentru a putea fi votat un Guvern în condițiile în care Igor Dodon rămâne în funcție. Se conturează acel scenariu”, a explicat Lilian Carp.

„Era elementul surpriză pentru mine că astfel de plecări dintr-o fracțiune parlamentară are loc înainte de alegeri prezidențiale. Are legătură cu acest scrutin”, a declarat directorul executiv al Asociației Promo-LEX, Ion Manole.

Amintim că deputații Sergiu Sârbu, Ruxanda Glavan, Grigore Repesciuc și Eleonora Graur și-au anunțat astăzi plecarea din Grupul Pro Moldova, spunând că vor activa în calitate de deputați neafiliați.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram