Anunț important pentru moldovenii care planifică să călătorească în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a publicat lista actualizată cu restricțiile impuse pentru cetățenii Republicii Moldova.

Astfel,  potrivit noilor modificări, se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor, definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu următoarele excepţii: membri de familie ai cetăţenilor români, persoane care posedă o viză de lungă şedere, persoane care se deplasează în interes profesional.

Totodată, Cetățenii străini, în conformitate cu prevederile Hotărârii Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, începând cu data de 28 septembrie curent, vor putea să intre în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, cu respectarea următoarelor cerințe: prezentarea obligatorie la punctul de trecere a poliței de asigurare, prezentarea la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19.

În continuare, în Franța este menținută starea de urgență sanitară. Deplasările sunt interzise între orele 21:00 și 06:00 în 54 de departamente din Franța metropolitană, precum și în Polinezia Franceză.

Precizăm că Guvernul Italian a prelungit starea de urgență sanitară până la 31 ianuarie 2021, fiind și noi măsuri de combatere a infecției provocate de COVID-19, care au fost aprobate la 12 octombrie curent de Guvernul Italiei, prin noul decret-lege, care vor fi valabile pentru perioada 14 octombrie – 13 noiembrie curent.

De asemenea, rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, inclusiv și Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!