/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Scandal în sectorul Ciocana după ce o vulcanizare a fost demolată 

missing
24 octombrie 2020, ora 07:31

Scandal în capitală. Muncitorii serviciului locativ al sectorului Ciocana au început să demoleze o vulcanizare. Pretinsul proprietar a încercat să se opună, dar fără succes. Responsabilii de la Pretură susțin că activitatea acestuia este ilegală, iar terenul pe care se află construcția ar fost ocupat în mod abuziv. Pentru a calma spiritele a intervenit poliția.

„În prag de alegeri așa să faceți, tare frumos. Acuș o să iasă combatanții, o să vă filmeze pe voi toți. Nu aveți rușine pur și simplu”.

Incidentul a avut loc la primele ore ale dimineții, pe strada Milescu Spătaru din sectorul Ciocana al capitalei. După ce s-a trezit cu echipa de muncitori în prag, persoana care spune că este proprietarul vulcanizării a parcat mașinile în față ca să nu le permită să se apropie. În scurt timp, a venit și poliția.

„ A fost un apel la 112 care urmează să fie examinat și luată o decizie pe cazul respectiv”

Până la urmă, vulcanizarea a fost evacuată.

Denis, cel care spune că este proprietarul construcției demolate, susține că a avut acte care îi permitea activitatea, dar acestea nu au fost înnoite de către autorități. Așa că, acum, a fost luat pe neprins de veste cu demolarea.

DENIS, PROPRIETARUL VULCANIZĂRII: „M-au sunat azi dimineață și mi-au zis că demolează fără să mă anunțe din timp ca să vin să-mi i-au bunurile pentru că sunt toate pe loc”.

Avocatul acestuia spune că acțiunile autorităților sunt ilegale și abuzive.

ALEXANDRU VULPE, AVOCAT: „Noi ne-am trezit pe portalul preturii cu o dispoziție cu privire la demolarea acestei construcții și noi considerăm că executarea ei până la emiterea hotărârii de suspendare de către instanța de judecată este una abuzivă”.

La fața locului a venit și vicepretorul sectorului Ciocana. Acesta susține că proprietarul a ocupat ilegal terenul. Mai mult decât atât, nu a prezentat documente care să confirme că anume el este proprietarul bunurilor.

DORIAN ISTRATII, VICEPRETOR CIOCANA: „Este o vulcanizare care activează ilegal de mai mulți ani, este o vulcanizare care este situată pe teren municipal și nu a prezentat nici un act de proprietate a vagonului dat”.

Potrivit responsabililor de la Pretură, bunurile care au fost ridicate, urmează să fie duse la depozitul fondului locativ, iar proprietarul și le va putea întoarce abia după ce va achita toate cheltuielile de demolare și transportare și doar dacă va prezenta acte care vor dovedi că acestea sunt într-adevăr bunurile lui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram