Misiunea Socială “Diaconia” a revenit cu proiectul Banca de Haine. Fiecare din noi poate dona, haine, încălțăminte, jucării dar și lenjerie de pat la cele trei boxe amplasate în Chișinău. Lucrurile trebuie să fie în stare bună și curate, deoarece urmează să ajungă în toată țara și vor fi oferite persoanelor care au nevoie de ele.

Deja de mai bine de 4 ani, Misiunea Socială “Diaconia” îndeamnă oamenii să doneze prin intermediul unor boxe, bunuri care merită să ajungă în casele celor nevoiași. Rugămintea celor care au inițiat proiectul este ca aceste lucruri să fie în stare bună, curate și legate în pungi atunci când sunt aduse la boxe.

IOAN COSOI, PREOT ȘI COORDONATOR PROIECTE SOCIALE: De trei ori pe săptămână ridicăm din boxe hainele, le depozităm la noi și anunțăm partenerii noștri locali, care vin și preiau hainele”.

Timp de câteva minute cât ne-am aflat lângă una din boxe, au venit câteva persoane dornice să doneze lucruri. Boxa era deja plină.

Responsabilii de proiectul „Banca de haine” nu fac diferență între beneficiari. De bunurile donate poate beneficia oricine se află la evidența organizației și are nevoie de haine și încălțăminte în orice sezon.

IOAN COSOI, PREOT ȘI COORDONATOR PROIECTE SOCIALE: Există un regulament intern de funcționare, un beneficiar poate ridica pe un sezon. Un nr de kg de haine suficient pentru a avea necesarul și poate reveni, nu avem restricții, limite la cine sunt beneficiarii”.

Timp de 4 ani, prin intermediul celor 5 boxe amplasate în Chișinău, au fost colectate şi distribuite peste 200 de tone de bunuri care au fost repartizate la 45  de localităţi din țară prin intermediul parohiilor.

Adresele unde sunt amplasate boxele

  • Boxa nr.1 – mun. Chișinău, str. Calea Orheiului, 109
  • Boxa nr.2 – mun. Chișinău, str. Iulius Cezar, 1
  • Boxa nr.3 – mun. Chișinău, str. Meșterul Manole, 2/1.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!