291 de elevi din toată țara au fost testați pozitiv cu COVID-19 până la 23 octombrie, iar 6882 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 384 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 347 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 66 de persoane, iar alte 71 se află în autoizolare. Datele au fost prezentate astăzi de ministrul Educației, Igor Șarov.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 19-23 octombrie, au fost înregistrați 15 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 10 – cadre didactice și 2 – reprezentanți ai personalului nedidactic și auxiliar. De asemenea, 15 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 19-23 octombrie avem 10 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 126 de studenți se află în autoizolare. 7 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 18. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 10 persoane.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1146 instituții de învățământ. În prezent, 8 instituții și 29 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 8, iar alți 606 copii se află în autoizolare. 93 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 111 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 40 de persoane, iar alte 111 se află în autoizolare.

Situația în pandemie nu este simplă, dar acțiunile pe care le întreprindem ne confirmă că direcția este corectă. Actualizarea este importantă în contextul monitorizării noastre zilnice a activității grădinițelor, școlilor, instituțiilor profesional tehnice și universităților timp de 2 luni de la începerea anului de studii”, a declarat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!